Arzu KAYA / İstanbul, () Evli ve bir çocuk babası adam hakkında alt kat komşusuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açıldı. Soruşturma dosyasında tek bir delil bulunuyor o da bir ip ve ucuna bağlı tükenmez kalemden oluşan düzenek. 2 yıla kadar hapsi istenen adamın bu düzenekle alt kat komşusu kadının balkona astığı iç çamaşırlarını aldığı iddia ediliyor.
Evli ve 1 çocuk babası M.A hakkında "Cinsel taciz" suçlamasıyla dava açıldı. İstenen hapis cezası 2 yıl. Suçlamaya konu olan eylem ise alt komşusunun balkonunda asılı olan iç çamaşırlarını ipin ucuna kalem bağlayarak çekmek istemesi. Mahkeme suça konu kalem ve ipin kriminal polis laboratuarı'na gönderilerek parmak izi incelemesinin yapılmasını istedi.
Ardından polis merkezine müzekkere yazan mahkeme, delil incelemesini bir adım daha öteye götürüp, ip ve kalem üzerinde DNA testi yapılıp yapılamayacağını sordu.

"TÜKENMEZ KALEMİ İPE SARARAK İÇ ÇAMAŞIRINI ÇEKTİ"
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 36 yaşındaki M.A 2012 yılının Eylül ayında sabah 06.30 sıralarında sigara içmek için balkona çıktı. Alt komşusu olan S.E'nin(31) balkon iplerine asılmış olan iç çamaşırlarını gören M.A tükenmez kalemi bir ipe sararak komşusunun iç çamaşırını çekti. Çamaşırlarının çekildiğini gören S.E balkonuna sarkıtılan kalemi yakalayarak "Utanmıyor musunuz? Ben senin komşunum" dedi ve polisi arayarak şikayette bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri M.A ve S.E'yi polis merkezine götürdü. M.A emniyette verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı ancak soruşturma sonunda "Cinsel Taciz" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

"BİNADA HERKESLE İYİ GEÇİNİRİM, AMACININ NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM"
Açılan davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık M.A da, mağdur kadın S.E de hazır bulundu. Evli ve bir çocuk sahibi olduğunu belirten M.A, suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Mağdur S.E'nin kendisiyle değil eşiyle sorunları olduğunu ifade eden M.A, "Binada herkesle iyi geçinirim. Amacının ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Sanık M.A'nın eşi Ç.A'nın tanık olarak dinlendiği duruşmada Ç.A, "6 senelik evliyiz. Ben eşimden daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Böyle bir şey yapacağını da sanmıyorum. İftira atılmıştır" diye konuştu.

KALEM VE İP, KRİMİNAL POLİS LABORATUVARINA GÖNDERİLDİ
Mahkeme, Adli emanette bulunan suça konu kalem ve ipin kriminal polis laboratuvarına gönderilerek parmak izi incelemesinin yapılmasını istedi. Duruşma ertelendi.

POLİS MERKEZİNE "İP VE KALEMDEN DNA ALINABİLİR Mİ" SORUSU
Kriminal polis laboratuvarı celse arasında mahkemeye yazı yazarak, ilk soruşturmanın Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldığını ve burada parmak izlerinin bulunabileceğini bildirdi. Mahkeme davanın Nisan ayında görülen 4. celsesinde Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazarak, suça konu kalem üzerinden parmak izi tespit edilip edilemeyeceği, ip ve kalem üzerinde DNA testi yapılıp yapılamayacağını sorarak duruşmayı erteledi.
(FOTOĞARFLI)