Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 12 yaşındaki öz kızı G.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 50 yaşındaki İ.D. 15 yıl hapis cezasına mahkum oldu.
Diyarbakır'da 2011 yılında öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 8 çocuk babası İ.D.'nin yargılanmasına 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Daha önce de diğer kızı S.D. ve gelinine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılan İ.D., duruşmaya tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı.
Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 12 yaşındaki mağdurun cinsel istismar eylemi nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, sanığın 15 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi.
Duruşmada söz hakkı verilen ve daha önceki celselerde şikayetinden vazgeçen G.D.'nin annesi S.D. ise sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.
Duruşmada sanık İ.D. ise üzerine iftira atıldığını belirterek suçlamaları reddetti. Yargılama sonunda mahkeme sanık İ.D.'yi 15 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanığa verilen cezada herhangi bir indirim uygulanmadığı belirtildi.