SAMSUN'da düğüne giden genç bir kızı otomobile alarak cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla biri kadın 3 sanık, 5 yıl 10 ay ile 17.5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
Samsun'da geçen yıl Haziran ayında kuaförde saçlarını yaptırdıktan sonra düğüne gitmek için araç bekleyen ve olay tarihinde 14 yaşında olan B.M.Ö adlı genç kızı gören 37 yaşındaki Erol Emon, 23 yaşındaki Hakan Akten ve 17 yaşındaki N.P adlı kız, otomobile çağırdı. Bir süre otomobille gezdikten sonra ormanlık alana götürdükleri B.M.Ö.'ye 2 erkek sanık cinsel tacizde bulunurken, N.P. de otomobilden çıkıp gitti. Şikayet üzerine yakalanan sanıklardan Emon ve Akten tutuklanarak cezaevine gönderilirken, N.P tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sırasında 6 ay cezaevinde kalan iki sanık daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bugün son kez hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Genç kızla gezdiklerini kabul eden sanıklar, ailesinden korktuğu için iftira attığını ileri sürdü. Ancak mahkeme sanıklardan Hakan Akten'e cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 17.5 yıl, Erol Emon'a 8 yıl 9 ay ve N.P.'ye de 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. İA(MS/AAA)