Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde iş makinesi operatörü 39 yaşındaki Muharrem E., baldızının kızı H.K.'ya 12 yaşından itibaren 2 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti. Savcı ise beraat kararının usule aykırı olduğunu savunarak Yargıtay'a başvurdu.
Sanığın eşi Hacer E., 13 Şubat 2012'de Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, eşini, evlerine gelen yeğeni H.K.'nın vücudunu okşarken gördüğünü, yeğenini 2 gün evde tuttuğunu, cinsel istismarda bulunduğunu ve annesine teslim ettiğini ileri sürdü. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede de Muharrem E.'nin, H.K. ile ilk olarak 2009'da işyerinin önündeki TIR'da ilişkiye girdiği, sonra da 2011 sonuna kadar cinsel istismarda bulunmaya devam ettiği belirtildi.
Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Çocuğun zincirleme cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Muharrem E., karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları bir kez daha kabul etmeyen sanık, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.
Sanığın eşi Hacer E.'nin, mahkemedeki ifadelerinde Muharrem E.'nin yeğenine cinsel istismarda bulunup bulunmadığını bilmediğini, soruşturma sırasında psikolojisinin yerinde olmadığını ve eşiyle arasının bozuk olması nedeniyle şikayetçi olduğunu ileri sürmesi, yargılama boyunca çelişkili ifadeler veren H.K.'nın da son ifadesinde şikayetçi olmamasını gözönünde bulunduran mahkeme, söz konusu suçu islediğine dair her türlü şüpheden uzak, mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.
Savcı ise yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesinin usule aykırı olduğunu savunarak kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu.