IĞDIR İl Özel İdaresi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan 45 yaşındaki Osman Akış, geçirdiği cinnet sonucu pompalı tüfekle üniversitede okuyan kızını, 4 yaşındaki yeğenini ve halasını öldürüp, annesi ile kız kardeşini yaraladıktan sonra aynı silahla yaşamına son verdi.
Olay bugün saat 15.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Aşık Veysel Caddesi'ndeki iki katlı evde meydana geldi. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Osman Akış, iş yerinde bulunduğu sırada aldığı bir telefonla öfkelendi. Hızla otomobiline binen Akış, kız kardeşi Esmer Akış'ın evine gitti. Otomobilin bagajında taşıdığı pompalı tüfekle eve çıkan evli ve 5 çocuk babası Osman Akış, içeride dehşet saçtı. Osman Atış'ın ateşlediği tüfekten çıkan saçmaların vücutlarına isabet ettiği Kars Kafkas Üniversitesi'nde okuyan ve bayram tatili için Iğdır'a gelen kızı 20 yaşındaki Meltem Akış, halası 50 yaşındaki Güvercin Alcan ve kız kardeşinin kızı 4 yaşındaki Elanur Akış, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Annesi 70 yaşındaki Nazlı Akış ile kız kardeşi Esmer Akış'ı da yaralayan Osman Akış, ardından aynı tüfeği başına ateşlerek yaşamına son verdi.
Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Eve giren polisler gördükleri manzara karşında şoke oldu. Kan gölüne dönen evde ekipler, yaralı olan iki kadını ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.
KARDEŞİNİ 'BERDEL'E İKNA EDEMEYİNCE CİNNET GEÇİRDİ İDDİASI
Öte yandan yakınları Osman Akış'ın son günlerde stres altında olduğunu ve psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir yakını, "Osman ailenin en büyüğü olduğu için herkes sorununu ona anlatıyordu. Son günlerde ailenin manevi sıkıntıları artmış ve herkes Osman'dan yardım bekliyordu. Bunlardan biri de Osman'ın kardeşi olan Esmer Akış'ın kızı ile ilgili mesele idi. Osman'ın Almanya'daki erkek kardeşi Iğdır'da bir kızla nişanlıydı. Sevdiği kızın tarafı da Esmer Akış'ın kızını kendilerine istiyormuş. Esmer kızı vermediği için onlar da kızı Osman'ın Almanya'daki kardeşine vermiyormuş. Osman da inat eden Esmer'i bir türlü ikna edemedi. Sonunda cinnet geçiren Osman böyle bir cinayet işledi büyük ihtimalle. Çok iyi bir insandı" diye konuştu.