ADANA'da, otomobilin içinde kız arkadaşıyla otururken bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki Yusuf Doğruoğulları'nın cinayet şüphelileri 37 yaşındaki Şahin Özek ile yeğeni 24 yaşındaki Gökhan Özek'in, cinayetten 8 gün önce de aynı yerde otostop yaparak durdurdukları otomobilin sürücüsü 48 yaşındaki İbrahim Gören'i bıçakla yaralayıp 630 lirasını gasp ettikleri ortaya çıktı. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, amca-yeğen hakkında 'birden fazla kişi ile silahla yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Minibüs şoförü Yusuf Doğruoğulları, 27 Eylül 2013'te, adı açıklanmayan kız arkadaşı ile Seyhan Baraj Gölü kıyısına geldi. İddiaya göre, Doğruoğulları kız arkadaşıyla araçta sohbet ederken, elinde telsiz olan bir kişi yaklaşıp, "Pencereyi aç, ben polisim" dedi. Doğruoğulları, pencereyi açınca kendini polis olarak tanıtan kişi "Sevgilinle biraz da ben sevişeceğim, yoksa sizi karakola götürürüm" diyerek genç kızla birlikte olmak istedi. Şüpheli, kendisine tepki gösteren Doğruoğulları'nı bıçakla yaralayıp kaçtı. Yaralı, hastaneye götürülürken öldü. Adana İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş ve istihbarat timleri, yaptıkları çalışma neticesinde cinayetten 17 gün sonra, önce olayda kullanılan bıçağa ardından Tarsus'ta oturan şüpheliler Şahin Özek ile yeğeni Gökhan Özek'e ulaştı. Amca-yeğen düzenlenen operasyonla evin çatısında kaçmaya çalışırken yakalandı. Evde yapılan aramada ise, bir el telsizi ile bir kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Cinayet suçundan tutuklanan şüphelilerin, 8 gün önce de aynı yerde gasp olayına karıştıkları ortaya çıktı.
İddiaya göre, şüpheli Şahin Özek, yoldan geçen otomobile el kaldırdı. Otomobil sürücüsü İbrahim Gören, yardım istediğini düşünerek durdu. Bu sırada yeğen Gökhan Özek gözcülük yaparken, Şahin Özek, duran otomobilin sürücüsü Gören'e tabanca doğrultarak "Üzerinde ne varsa ver" dedi. Özek, "Üzerimde bir şey yok" diyerek direnen Gören'i bıçakla bacağından yaraladı. Ardından da yaralının üzerindeki 630 lira parasını gasp etti. Sonra da yeğeniyle birlikte motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı.
Şahin Özek, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde "Olaylardan dolayı pişmanım" diyerek suçlamayı itiraf etti. Yeğeni Gökhan Özek'in de suçsuz olduğunu söyledi. Gökhan Özek de savunmasında "Benim hiçbir olayla ilgili bilgim yok" dedi. Cumhuriyet Savcısı gasp olayıyla ilgili iddianamesini hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheliler hakkında 'birden fazla kişi ile silahla yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.
Şahin Özek'in, ayrıca 3'ü polis bölgesinde, 5'i de jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 8 ayrı gasp olayına karıştığı öğrenildi.
Yusuf Doğruoğulları'nın öldürüldüğü olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.