Teslime TOSUN / ANTALYA, () - ANTALYA'da bir otel odasında öldürüp parçaladığı sevgilisi 37 yaşındaki Esma Ekinci'nin cesedini bavulla taşırken yakalanan 47 yaşındaki Galip Özdemir, hırsızlıkla da suçlanması üzerine "Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet verin, ancak hırsızlıktan 1 gün hapsin bile kaydıma geçmesine tahammül edemem" dedi.
İzmir'den Antalya'ya gelerek barlarda garson olarak çalışan Esma Ekinci, geçen yıl şehir merkezinde bindiği minibüsün şoförü evli 3 çocuk babası Galip Özdemir ile görüşmeye başladı. 3 ay boyunca görüşmeye devam eden Galip Özdemir ile Ekinci arasında, geçen 26 Aralık'ta kaldıkları otel odasında kavga çıktı. Ekinci'yi yastıkla boğan Galip Özdemir, nefes almadığını fark ettiği kadını odanın küvetine taşıdı. Daha sonra bir mağazadan ekmek bıçağı alan Özdemir, ardından başka bir mağazadan da iki bavul aldı. Otele dönüp küvette Ekinci'nin cesedini parçalara ayıran Galip Özdemir, kadının eşyasını bir bavula, cesedi ise diğer bavula yerleştirdi.
ELLERİ ORMANA GÖMDÜ
Taksiyle oteldan ayrılan Galip Özdemir, ormanlık alan yakınında bavullarla birlikte taksiden indi. Bileklerinden kestiği elleri ormanlık alana gömen Özdemir, kadının cesedinin bulunduğu bavulla jandarma ekibine yakalandı.
Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Galip Özdemir, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Özdemir tarafından öldürülen Esma Ekinci'nin yakınlarının avukatları, cinayeti kimin işlediğinin sabit olduğunu, sanığın olayın ardından Ekinci'nin cüzdanını da aldığını, bu nedenle hırsızlıktan da cezalandırılmasını istedi.
'ÇOCUKLARIM HAKİM VE SAVCI OLACAK'
Ekinci'nin avukatının "Sanık burada sadece cinayet olayıyla ilgili ifade verdi. Hırsızlık konusunda savunma yapmadı" sözlerine sinirlenen Galip Özdemir, şöyle dedi:
"Terbiyesizlik etmesinler. Ben hırsızlık filan yapmadım. Çantasını almamla ilgili söylüyorlar bunu. Ben öldürdüm onu ve defnetmeye gidiyordum. Otel odasında hiçbir eşyasını bırakmak istemedim. O nedenle çantası, ne varsa topladım. Hırsızlık amacıyla yapmadım. Cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verin, ancak hırsızlıktan 1 gün hapsin bile kaydıma geçmesine tahammül edemem. Çocuklarım hakim ve savcı olacak. Onlara bir zararım olmasın. Rahmetliyi Allah'ın huzurunda rencide etmek istemiyorum. Öldü gitti, ama bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. 450 lira babasından kalan emekli maşı vardı. Hatta öldürdüğüm gün de onun maaş alma günüydü. Ben parasını yiyecek olsam, maaşını çektirir öyle öldürürdüm."
AKIL HASTANESİNE SEVKİNİ ÖNCE İSTEMEDİ
Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, Galip Özdemir'in Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine karar verdi. Kararı duyunca yerinden kalkan Özdemir, "Gerek yok. Benim bir sıkıntım yok. Eşimden iki ay kadar önce ayrıldım, başka sıkıntım yok" dedi. Hakim Altuğ ise "Burada herkes akıl hastanesine sevk edilmek ister. Biz seni gönderiyoruz, sen ise itiraz ediyorsun. Bırak biz bakalım, içimizde şüphe kalmasın" dedi. Bunun üzerine Özdemir, "Tamam o zaman sıkıntı yok" karşılığını verdi. Duruşma, 8 Eylül tarihine ertelendi.
Jandarmaların arasında cezaevine götürülmek üzere duruşma salonundan çıkartılan Galip Özdemir, avukatı Yadigar Gedik Toy'a dönerek, "Yadigar hanım, ne o küs müyüz. Hiç selam dahi vermiyorsunuz" dedi. Avukat Toy ise "Geleceğim yanına" diye karşılık verdi.

FOTOĞRAFLI