Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - ERZURUM'un Horasan İlçesi'nde 6 yaşındaki yeğenine tecavüz eden Sedat T.'nin erkek kardeşini öldüren ve ağırlaştırılımış ömürboyu hapis cezası istemi ile yargılanan amca Eyyup P.'ye, 20 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, cinsel istismar olayını tahrik saydı.
Horasan ilçe merkezinde 27 Temmuz 2012 günü çobanlık yapan Sedat T., akrabası olan İ.P.'yi iddiaya göre kandırarak evine götürüp tecavüz etti. Küçük çocuğun durumu ailesine anlatması üzerine Sedat T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Cinsel istismar olayından sonra iki aile arasında husumet başladı. Olaydan yaklaşık 25 gün sonra, baba Ali P., oğluna tecavüz eden Sedat T.'nin babası Hüseyin T. ile konuşmak istedi. İlçe merkezindeki bir kahvede konuşan Ali P. ve Sedat T.'yi akrabaları da uzaktan izledi. İkili konuşurken Hüseyin T.'nin oğlu Furkan T.'nin kahveye gelmesi Ali P.'yi sinirlendirdi.
Ali P., Hüseyin T. ve oğlu Furkan T.'ye "Sizi gözüm görmesin. Oğullarını al götür" diye bağırdı. Bunun üzerine Furkan T., "Gitmezsem ne olur?" deyince Ali P. tokatladı. Olayların büyümesi üzerine Ali P.'nin kardeşleri Eyyup ve Adem P. ile Vedat T., kahveye geldi. Çıkan kavgada Eyyup P., Furkan T.'yi, Vedat T.'de Ali P.'yi bıçakladı. Ağır yaralanan 16 yaşındaki Furkan T., Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olaylar sonrası Vedat T. ve Eyyup P. tutuklandı.
Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıkarılan Eyyup P., pişman olduğunu söyledi. Vedat T., ise tahliyesini ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış hapis cezası istemi ile yargılanan Eyyup P.'yi haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet gözönünde bulundurarak 20 yıl hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanık Vedat T. ise nitelikle kasten yaralama suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HP(KS/AAA) (FOTOĞRAFLI)