İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, gençler arasında çıkan bıçaklı kavgada 18 yaşındaki Coşkun Ayazma, boğazı kesilerek öldürüldü, arkadaşı 19 yaşındaki Selami Ateş yaralandı. Ayazma'nın arkadaşları kaçan şüpheli Emre Talay'ın evine saldırarak camları kırdı, 3 katlı binayı ateşe vermek istedi. Polis, binadaki yangını söndürürken evde bulunanları linç edilmekten güçlükle kurtardı. Öfkeli grup işlek bir caddeyi 3 saat trafiğe kapatırken, Emre Talay'ın bir yanınına ait marketin bir bölümü kundaklandı. Gerginlik, saatlerce sürdü.
Olay, dün saat 20.30 sıralarında, Eskiizmir Caddesi'ndeki 804 numara önünde meydana geldi. Motosiklet tamircisi Coşkun Ayazma ve arkadaşı Selami Ateş ile pencere doğrama işinde çalışan Emre Talay arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, bıçaklı kavgaya döndü. Olayda Coşkun Ayazma, sırtından ve boğazı kesilerek, arkadaşı Selami Ateş ise sol kol ve omuzundan yaralandı. Emre Talay kaçarken, ihbar üzerine sevk edilen acil yardım ekipleri iki yaralıyı, ambulansla, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan Ayazma, kurtarılamadı.
ŞÜPHELİNİN EVİNE SALDIRI
Sivaslı olan Coşkun Ayazma'nın ölüm haberini alan arkadaşları, yakınları ve hemşerilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, doğu kökenli şüpheli Emre Talay'ın olay yerine yakın 3959/12 Sokak 24 numaradaki evine saldırdı. 3 katlı binanın 2'nci katında oturan Talay'ın ailesi ve diğer 2 katta oturan bina sakinleri neye uğradığını şaşırdı. Evdekilere saldıran öfkeli gruba asayiş ekipleri müdahale etmeye çalıştı. Yetersiz kalan ekipler, bölgeye destek istedi. Öfkeli grupta bulunanlar taş yağmuruna tuttukları, camlarını kırdıkları binayı ateşe vermek istedi. Çevre ilçelerden de sevk edilen asayiş ve çevik kuvvet ekipleri, 4 TOMA ve 'Akrep' olarak bilinen araçların da desteği ile öfkeli grubu kontrol altına alabildi. Şüphelinin anne, baba ve 2 ağabeyi ile binada yaşayan diğer aileler güçlükle tahliye edildi. Zemin kattaki daire ile dış yüzeyi yanan binadaki alevler, bir süre sonra bölgeye güçlükle ulaşabilen itfaiye ekiplerince söndürüldü.
MARKET KUNDAKLANDI
Öfkeli grup, Eskiizmir Caddesi'ni, 3931 Sokak 800 numara karşısını trafiğe kapadı. Yola çok sayıda çöp konteynerı devirip barikat kuran grup, bunları ateşe verdi. Şüphelinin yakını olduğu öne sürülen Karabağlar Meclis üyesi adayı Medine Talay'ın cadde üzerinde bulunan marketini taşlayan grupta bulunanlar ardından işyerini kısmen ateşe verdi. Bunun üzerine bölgeye polise ait 2 TOMA ile 'Akrep' araçları sevk edildi. İtfaiyeyi gören kalabalık, ekipleri taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine dönmek zorunda kalan itfaiye araçları, yaklaşık 1 saat sonra, bölgede güvenlikleri sağlanınca gelerek yangını söndürdü.
ŞÜPHELİ ARANIYOR
Yaklaşık 3 saat boyunca kentin işlek caddelerinden Eskiizmir Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, bir süre sonra bölgede güvenliğin sağlanması ile çevreye dağıldı. Cinayeti işlediği ileri sürülen katil zanlısı Emre Talay'ın arandığı, kavganın sebebinin araştırıldığı, şüphelinin ailesinin güvenli bir bölgeye sevk edildiği belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.

KÖ(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)