ADANA'da, tabancayla öldürülen besici 34 yaşındaki Seyithan Dağ'ın cinayet zanlısı 47 yaşındaki Cumali Dokuz'un yargılamasına başlandı. Ölene 23 bin lira borcu bulunan ve onunla en son görüldüğü için suçlanan tutuklu sanık Dokuz, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme, ölen Dağ'a ait cep telefonuyla görüşme yapılıp yapılmadığı konusunda araştırma yapılmasına karar verdi.
Olay, 4 Ocak 2013'de, merkez Karaisalı İlçesi'ne bağlı Bekirli Köyü'nde meydana geldi. İhbar üzerine yol kenarındaki ormanlık alanda tabancayla öldürüldüğü belirlenen erkek cesedi bulundu. Ekipler, ölen kişinin üzerinden çıkan alacak listesinden, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait merkez Yüreğir İlçesi'nde bulunan hayvan kesimhanesine gidip geldiği belirlendi. Kesimhane kayıtlarında yapılan incelemede ise, ölenin 7 çocuk babası Seyithan Dağ olduğu ortaya çıktı.
BAŞSAĞLIĞINA GİTTİ
Jandarma ekipleri, Dağ'ın en son görüştüğü Cumali Dokuz'u gözaltına aldı. Sorgusunda cinayet suçlamasını reddeden Dokuz, ölen kişinin arkadaşı olduğunu ve borcunu ödedikten sonra Dağ'ı kent merkezinde otomobilinden indirdiğini ileri sürdü. Bu ifade üzerine şüpheli serbest bırakıldı. Şüpheli Dokuz, serbest kaldıktan sonra Dağ'ın evinin önünde kurulan taziye çadırına gidip yakınlarına başsağlığı diledi. Sonrasında ise ölen Dağ'ın mevlidine katılıp gözyaşı döktü. Ayrıca televizyonlara çıkarak arkadaşını öldürenlerin bulunması istedi.
Jandarma ekipleri ise cinayeti çözmek için olayın meydana geldiği yerin yakınındaki işyerleri ve yol kenarlarındaki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan çalışmalarda, Dokuz'a ait aracın olay yerine yakın bölgelerde bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine 15 Ocak'ta yeniden gözaltına alınan Dokuz, olay günü satın aldığı otomobilin borcu olan 23 bin lirayı ödediğini ve Seyithan Dağ'ı çarşıda indirdiğini, arkadaşını kesinlikle öldürmediğini tekrarladı. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı, Cumali Dokuz hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Dokuz, suçlamayı kabul etmedi. Ölen Dağ ile 3-4 yıldır birlikte hayvan ticari yaptıklarını ve birbirlerine yardımcı olduklarını anlatan Dokuz, "O gün kendisini evinden ben aldım. Birlikte benim alacaklımın yanına gittik. Birlikte yemek yedik. Sonra kendisini kent merkezinde indirdim. Aramızda uzaktan yakından hiç bir şekilde husumet yoktu. Kendisine kötülüğüm de olmadı" dedi.
Sanığın avukatı da, ölenin üzerinden 5 bin lira çıktığını, ancak cep telefonunun kayıp olduğunu, bulunması halinde cinayetin aydınlatılmasına katkı sağlayabileceğini söyledi.
Mahkeme heyeti de, ölene ait cep telefonuyla görüşme yapılıp yapılmadığı konusunda araştırma yapılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)