SAMSUN'da tüfekle 1 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 10 yıl hapis cezası verildi. Sanık, tüfeğin yanlışlıkla patladığını söyledi.
Olay, Samsun'da 2011 yılı Şubat ayında meydana geldi. 17 yaşında olan Recep Tuğrul, akrabası olan 35 yaşındaki Ramazan Er'i karnından tüfekle vurdu. Ağır şekilde yaralanan Er, hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Recep Tuğrul, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çocuk Mahkemesi'nde yaralama olayı ile ilgili yargılama devam ederken Ramazan Er, 1 yıl sonra öldü.. Yapılan otopside Er'in ölümünün aldığı yaralardan meydana geldiği belirtilince, hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine cinayetten, babası olan Ergün T. hakkında da şikayet üzerine azmettirmek suçundan dava açıldı.
Bugün son kez hakim karşısına çıkarılan Recep Tuğrul, "Ben tüfeği temizlerken birden patlama oldu. Ve Ramazan abi yaralandı. Çok üzgünüm" dedi. Ancak mahkeme heyeti, sanığa cinayet suçundan 10 yıl hapis cezasına verdi. Babasının da beraatine karar verdi.

İA(MS/İD)