DENİZLİ’de çıkan silahlı tartışma sonrası lise öğrencisi 14 yaşındaki Yahya Çiçek’i av tüfeğiyle öldürüp, babası 39 yaşındaki Yakup Çiçek ile amcası 35 yaşındaki Metin Çiçek’i yaraladığı iddiasıyla yakalanıp tutuklanan H.H.K.’nın evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Binevler Mahallesi’nde geçen salı günü meydana gelen olayda, H.H.K., iddiaya göre kendisini otomobiliyle hızlı gittiği için uyaran lise öğrencisi Yahya Çiçek’i dövdü. Bunun üzerine liseli genç, babası Yakup Çiçek ve amcası Metin Çiçek ile birlikte H.H.K.'nın evine geldi. Bunu gören H.H.K., üç kişiye av tüfeğiyle ateş açtı. Metin Çiçek de tabancayla karşılık verdi. Silahlı çatışmada, Yahya Çiçek hayatını kaybederken babasıyla amcası ağır yaralandı. Olayın ardından kaçan H.H.K., bir gazinoda eğlenirken yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınıp işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.H.K., dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
SABOTAJ İHTİMALİ VAR
Adam öldürme ve yaralama suçlarından tutuklanan H.H.K.’nın evinin yanındaki ekmek pişiren eklentiden bugün alevlerin yükseldiğini görenler polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Aynı zamanda depo olarak da kullanılan bölümden yükselen alevlere, itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Sabotaj ihtimaline karşı çok sayıda polis de eve geldi. Polis çevrede araştırma yaptı, görgü tanığı aradı. Ekmek pişirmek ve depo olarak kullanılan bölüm yanarak kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri tarafından odadan çıkarılan mutfak tüpünün patlamaması yangının büyümesini önledi. Yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis soruşturma başlattı.