İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, önceki gece av tüfeğiyle, iddiaya göre, Gökhan Yayık'ı (29) öldürüp 3 kişiyi de yaraladığı iddia edilen D.Y.Y.'nin (29) evinde yangın çıktı. D.Y.Y.'nin yakalama çalışmaları sürerken, polis yangında kundaklama ihtimali üzerine araştırma başlattı.
Ödemiş'te yaşayan Gökhan Yayık (29), eşleri arasında husumet bulunan D.Y.Y. isimli birisiyle geçen cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Emmioğlu Mahallesi Yaprak Sokak'ta tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüşen tartışmaya Yayık'ın yakınları da karıştı. Kavgada, yanındaki pompalı tüfeğini peşpeşe birkaç el ateşlediği ileri sürülen D.Y.Y., daha sonra kaçtı. Vücudunun çeşitli yerlerine saçmalar isabet eden Gökhan Yayık, babası Hüseyin Yayık (54), ablası Leyla Sarıteke (33 ve eniştesi İsmail Sarıteke (33) yaralandı. Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Gökhan Yayık doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Sağlık durumu ağır olan babası ise ilk müdahaleninin ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavileri süren diğer yaralılar Leyla ve İsmail Sarıteke'nin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
Olaydan sonra kaçan zanlının yakalanması için çalışmalar sürerken, dün akşam saaterinde D.Y.Y.'nin evinde yangın çıktı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü, kundaklama ihtimali üzerine araştırma başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.