AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, 3 gündür kayıp olan 25 yaşındaki Özkan Bartal, Germencik İlçesi'nde eski ahırda 20 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Cinayeti işlediği ileri sürülen 24 yaşındaki G.A., Özkan Bartal'ın kredi kartından para çekince yakalandı.
Geçen pazar gününden itibaren Efeler'de engelli çocuklara yönelik özel bir rehabilitasyon merkezinin sahibi Özkan Bartal'a ulaşamayan yakınları, Şehit Rüştü Yetkin Polis Merkezi Amirliği'ne kayıp başvurusu yaptı. Polis ve jandarma, Bartal'ı aramaya başladı. Aramalar sürerken Bartal'ın kredi kartından yüklü miktarda nakit çekildi. Bankadan gelen mesaj üzerine durumdan haberdar olan güvenlik güçleri, ATM'nin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Parayı çeken kişinin G.A. olduğu belirlendi. Ekipler, G.A. bugün saat 02.30 sıralarında, Kuşadası'nda 09 EU 792 plakalı otomobilinde uyurken yakaladı. Gözaltına alınan G.A., sorgulanmak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Cinayeti işlediğini kabul ettiği belirtilen G.A.'nın sorgusunda cinayetin detayları da ortaya çıktı.
AHIRDA ÖLÜME TERK ETMİŞ
İddiaya göre iki ay evden uzaklaştırma cezası aldığı öğrenilen G.A., eşi B.A.'nın Bartal'dan yardım istediğini öğrenince çılgına döndü. G.A., Bartal ile telefonla irtibata geçerek buluşma ayarladı. İddiaya göre, bir süre şehir merkezinde dolaşan ikili arasında tartışma başladı. G.A., üzerinde taşıdığı bıçak ile Bartal'ı yaraladı. Efeler İlçesi'nden İncirliova'ya hareket eden G.A., yolda aracı durdurarak Bartal'ın cüzdanını aldı. Kredi kartlarının şifresini öğrenmek isteyen ancak olumsuz cevap alan G.A., Bartal'ı bıçaklamaya devam ederek amacına ulaştı. Bartal'ı aracın bagajına kilitledi. Germencik İlçesi yakınlarında Ömerbeyli Mahallesi'nde ıssız bir alanda bulunan kullanılmayan bir ahıra Bartal'ı bırakan G.A. kaçtı ve ATM'den 2 bin lira nakit para çekince de yakalandı. G.A'nın Bartal'ı Germencik İlçesi'nde eski bir ahıra yaralı olarak terk ettiğini söylemesi üzerine buraya gidildi. Olay yerine giden ekipler tarafından Bartal'ın cesedi bulundu. Özkan Bartal'ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. G.A. ise, emniyetteki işlemlerin inarından bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

CU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)
----
G.A.: Gökhan Atılgan
B.A.: Berrin Atılgan