Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da, babası Yaşar Dinç'in birlikte yaşadığı 46 yaşındaki Özlem Yıldırım'ı boğarak öldüren ve cesedi otomobilinin bagajında 13 saat taşıdıktan sonra yakalanan 23 yaşındaki Dinçer Dinç, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Özlem Yıldırım'ı, babasıyla arasını bozduğu için öldürdüğünü söyleyen Dinç’in otomobilde bulunan arkadaşları H.Ç. ve K.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, geçen salı günü merkez Osmangazi İlçesi Fatih Mahallesi Maruf Sokak’ta meydana geldi. Babası Yaşar Dinç'ten ayrı İstanbul'da yaşayan annesinin yanında kalan Dinçer Dinç, 8 ay önce babasının Bursa’daki evine geldi. Dinçer Dinç, iddiaya göre, tanıştığı arkadaşları yüzünden uyuşturucuya başladı. Mesleği oto boyacılığı olduğu halde çalışmayan Dinç, bu nedenle babası tarafından uyarılınca, aralarında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında çıkan kavgada babası, Dinçer Dinç’i evden kovuldu.
İddiaya göre birkaç gün sokaklarda kalan Dinçer Dinç, bu olaylardan, babasıyla birlikte yaşayan Özlem Yıldırım’ı sorumlu tuttu. Salı sabahı evin etrafında dolaşan Dinrçer Dinç, babasının işe gitmesinin ardından zili çalarak eve girdi. 
BİLEZİĞİ BOZDURUP KAZMA-KÜREK ALDI
Dinçer Dinç tartıştığı Özlem Yıldırım’ı banyodan aldığı saç kurutma makinası kablosuyla boğup öldürdükten sonra battaniyeye sarıp, kendisinin kullandığı otomobilin bagajına koyarak olay yerinden ayrıldı. Arkadaşları H.Ç. ve K.D.’yi evlerinden alan Dinçer Dinç, Uludağ yoluna çıktıklarında arkadaşlarına işlediği cinayeti itiraf edip,, “Bana yardım etmezseniz sizi de yakarım” diyerek tehdit etti.
Özlem Yıldırım’ın kolundaki bileziği bozdurup ceseti gömmek için kazma-kürek alan Dinç, 13 saat dolaşmasına rağmen cesedi gömecek yer bulamadı. Dinç ve arkadaşları, Atıcılar Mahallesi Doğu Garajı civarında yaşayan Roman vatandaşların oturduğu bölgeye uyuşturucu almak için gittiği sırada, uyuşturucu uygulaması yapan Yunus Timleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
İfadesinde cinayeti nasıl işlediğini ayrıntılarıyla anlatan Dinçer Dinç, Yıldırım'ı, babasıyla aralarını bozduğu için öldürdüğünü söyledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’den sorgulamaları tamamlanan Dinçer Dinç, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken; yanında bulunan arkadaşları H.Ç. ve K.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI