GAZİANTEP'te, cezaevinden şartlı olarak salıverilen ve polis merkezine uğramadığı için evine giden polisler tarafından ölü bulunan 30 yaşındaki Mehmet Özaslan cinayetinin şüphelisi olduğu belirlenen 34 yaşındaki Osman T., yakalandı. Polislerin 6 aylık çalışması sonucu gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Osman T.'nin, alınan kan örneğinden yakalandığı öğrenildi.
Olay, geçen 14 Haziran'da Vatan Mahallesi 43'üncü Sokak'ta meydana geldi. İşlediği bir suçtan dolayı cezaevine giren ve Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakılan, uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen Mehmet Özaslan, her gün imza atmak için gittiği 25 Aralık Polis Merkezi'ne o gün gitmedi. Bu nedenle evine gelen polisler tarafından Özaslan vücuduna çok sayıda bıçak ve tornavida saplanmış halde ölü bulundu.
UYUŞTURUCU KULLANICILARININ LİSTESİ ÇIKARILDI
Cinayetin ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özaslan'ın evinin kapısında herhangi bir zorlama bulunmadığını saptadıktan sonra cinayeti Özaslan'ın çevresinden birinin işlediğini belirledi. Polisler, Özaslan gibi uyuşturucu bağımlısı olduğu belirlenen kişilerin listesini çıkararak çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı. Polisler, isimlerini belirlediği uyuşturucu bağımlıları ile görüşme yaparak, ifadelerine başvurdu. Yapılan sorgulamaların ardından polisler, şüphelinin, Özaslan gibi Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezaevinden çıkan ve polis merkezine imza atmaya gitmeyen Osman T. olabileceği yönünde çalışmalarını sürdürdü.
KAN ÖRNEĞİNDEN YAKALANDI
Çalışmalarını Osman T. üzerinde yoğunlaştıran polisler, şüpheliden aldığı kan örneğiyle Özaslan'ın cesedinden aldığı kan örneklerini Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye aldı. Yapılan testlerde delillerin birbiriyle uyumluluk gösterdiğinin belirlenmesinin ardından polisler, dün Osman T.'nin belirlenen adresine baskın düzenledi. Osman T., polisler tarafından düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.
TUTUKLANDI
Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Osman T., işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün 'Kasten Adam Öldürme' suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AHÇ(HK/BT)