SAMSUN'da büfeci 43 yaşındaki Mustafa Tevetoğlu'nu öldürdükleri, bir kişiyi de yaraladıkları suçlamasıyla yargılanan 4 sanığa ceza yağdı.
İlkadım İlçesi Hastane Mahallesi'nde 2008 yılı Kasım ayında meydana gelen olayda, iddialara göre Oktay Askar, aralarından husumet bulunan Burak Çakır'ı bacağından tabancayla vurdu. Olaydan bir saat sonra Burak Çakır'ın arkadaşları Yusuf Şengün (27) ile Emrah Arslan (25), Oktay Askar’ın ağabeyi Şerif Kerem Askar ile büfe sahibi olan dayısı Mustafa Tevetoğlu’nu kurşun yağmuruna tuttu. Tevetoğlu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili araştırma başlatan polis 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de yaralayan Emrah Arslan, Yusuf Şengün ve kendilerine yardımcı olan Özgür Akyürek'i saklandıkları küçük bir barakada yakaladı.
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Şengün ve Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada mahkeme heyeti, cinayet, öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından Emrah Arslan ile Yusuf Şengün'e 38 yıl 9 ay, Burak Çakır'ı yaralayan ve ruhsatsız tabanca bulunduran Oktay Askar'a 6 yıl, olaylara karışan Nursel Ay'a da 4.5 yıl hapis cezası verdi.