ADANA'da, geçen 30 Aralık'ta, inşaat ve dekorasyon işleri yapan 49 yaşındaki Selahattin Orhan'ı boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Murat Fidan hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Fidan sorgusunda, "Uyuşturucunun etkisiyle o ara ne olduğunu hatırlamıyorum. Ama bir ara bana istismarda bulunduğunu hatırlıyorum. Kendime geldiğimde ise elim yüzüm kan içindeydi" dedi.
Merkez Sarıçam İlçesi'nde 30 Aralık 2013'te devriye gezen jandarma ekipleri, Menekşe Köyü yakınlarındaki ağaçlık alanda park halindeki 01 TV 774 plakalı kamyonetten şüphelenerek kontrol etmek istedi. Kamyonete yaklaşan jandarma ekipleri, aracın arka kısmında bir kişinin hareketsiz oturduğunu fark etti. Cumhuriyet savcısının gözetiminde kapıları açılan araçtaki cesedin 2 çocuk babası Selahattin Orhan'a ait olduğu anlaşıldı. İnşaat ve dekorasyon işleri yapan Selahattin Orhan'ın Kilis'te çalıştığı, olaydan 10 gün önce Adana'ya döndüğü belirlendi. Ekiplerin yaptığı araştırmada Orhan'ın cinayetten 4 gün önce evden ayrıldığı ve kendisinden bir daha da haber alınamadığı belirlendi.
Adana İl Jandarma Komutanlığı cinayetin aydınlatılması için özel ekip oluşturdu. Selahattin Orhan'ın otomobil ile geçiş yapabileceği güzergahlardaki mobese ve işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtları toplandı. 200 işyeri güvenlik ve mobese kamerasının kaydını inceleyen ekipler, olay günü Orhan'ın yanında bir kişinin olduğunu saptadı. Bu kişinin üzerindeki mont ile olay yerinde bulunan kanlı montun aynı olduğu da belirlenince, cinayeti Murat Fidan'ın işlediği saptandı. Ekipler, Fidan'ı Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Taşucu Limanı'nda bir restoranda garsonluk yaparken yakaladı.
Gözaltına alınarak Adana'ya getirilen Murat Fidan, suçunu itiraf etti. Nöbetçi 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanan Fidan sorgusunda, "Selahattin Orhan ile mahalleden tanışıyorduk. Olay günü de yanıma geldi, dolaşmayı teklif etti. Bir arkadaşımdan da esrar aldık, sonra da daha rahat içeriz diye olay yerine gittik" dedi. Fidan, olay anını da şöyle anlattı:
"Esrar içmeden önce meyve suyu içtik. Meyve suyuna hap attığını söyledi. Elini bacağıma attı. Ben tepki gösterince şaka yaptığını söyledi. Sonra esrar içtik. Bir ara onun bana cinsel istismarda bulunduğunu hatırlıyorum. Ama uyuşturucunun etkisiyle o ara tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde aracın dışındaydım. Ve elim yüzüm kan içindeydi. Onu bıçakladıysam da o anı hatırlamıyorum."
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Murat Fidan hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'uyuşturucu bulundurma' suçundan da 2 yıla kadar hapis cezası istendi.
Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.