ADANA'da, kendisi cezaevinde iken birlikte yaşadığı kadını, geneleve satmaya çalışmakla suçladığı 30 yaşındaki Vedat Tekin'i av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülen 26 yaşındaki Hakan Zenginoğlu hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın iddianamesinde, cinayetin ölenin söylediği küfürden kaynaklandığı ileri sürülerek sanığa ceza verilirken 'haksız tahrik' hükümlerinden yararlandırılması talep edildi.
Olay, 28 Temmuz 2013'de, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı 100'üncü Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sanık Hakan Zenginoğlu, 2 yıl kadar önce R.K. adlı kadınla tanışarak birlikte yaşamaya başladı. 13 Ekim 2012'de, Zenginoğlu ile R.K. 'çocuğu fuhşa teşvik, yaptırmak ve aracılık' ve 'nitelikli cinsel istismar' suçlarından tutuklandı. Sanıklar bu suçlardan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken önce R.K., 2 ay sonra da Zenginoğlu tahliye oldu. Zenginoğlu, tahliye olunca, arkadaşı Vedat Tekin'in sevgilisi R.K.'yı geneleve satmaya çalıştığını öğrendi. Olay günü Zenginoğlu, Tekin'in birlikte yaşadığı G.A.'yı arayıp, nerede olduklarını sordu. Bu esnada Tekin, telefonu G.A.'nın elinden alarak Zenginoğlu'na "Seni de s..." diyerek küfür etti. Zenginoğlu, G.A.'nın oturduğu eve gidip pusu kurdu, bir süre sonra da balkona çıkan Tekin'e av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü.
Yakalanan Zenginoğlu, tutuklandığı Nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında "Beni tahrik etti. Tanıklarım var. Ancak tanıklarım karşı tarafın tehditlerinden dolayı kaçmaktadır. R.C. ile nüfus kayıtlarına göre ölü olmasına rağmen gerçek hayatta olan eşi İ. de şahidimdir" dedi.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Hakan Zenginoğlu hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Ölen Tekin'in telefon görüşmesinde sanık Zenginoğlu'na küfür ettiği ileri sürülen iddianamede, sanığa ceza verilirken 'haksız tahrik' hükümlerinden yararlandırılması talep edildi. Sanık Zenginoğlu'nun yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.