ADANA'da 1 yıl önce alacak meselesiyle tartıştığı 23 yaşındaki Fırat Akyıldız'ı göğsünden bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Tekin Günceler, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, haksız tahrik ve iyi hal indiriminden yararlanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Olay, 12 Ekim 2012'de merkez Seyhan İlçesi'ndeki Bakım Yurdu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Tekin Günceler, alacak - verecek nedeniyle daha önce tartıştığı Hakan Türü ve Fırat Akyıldız'ı bir süre takip etti. Günceler, izini sürdüğü Akyıldız ile Türü'yü otomobilde gezerken yakalandı. Aynı gerekçe ile çıkan tartışma sırasında Tekin Günceler, üzerinden çıkardığı bıçakla Fırat Akyıldız'ı göğsünden bıçakladı. Kaçan Tekin Günceler kısa sürede yakalanırken, Fırat Akyıldız götürüldüğü Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde 5 gün sonra öldü.
Adana Cumhuriyet Savcısı, tutuklanan Tekin Günceler hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Günceler, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladığı Günceler'i 12 yıl 6 hapis cezasına çarptırdı. YB(BK/BT)