Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, kendisini dövdüğünü ileri sürdüğü 16 yaşındaki Doğan Dal'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 20 yaşındaki Emrah Kotluk hakkında 'haksız tahrik' altında 'kasten öldürme' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 16 Ocak 2014'te merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, olaydan 3 ay önce, Emrah Kotluk sokakta yürürken ayağına çelme takan 7 yaşlarındaki bir çocuğu küfrederek yanından uzaklaştırdı. Çocuk da Doğan Dal'ın yanına giderek "Emrah Kotluk sana küfretti" dedi. Bunun üzerine Doğan Dal da Emrah Kotluk'un yanına giderek "Neden bana küfrettin?" diyerek tepki gösterdi. Ardından da yanında bulunanların da yardımıyla dövdü. Vatandaşların araya girmesiyle kurtarılan Emrah Kotluk, sağlık kabinindeki tedavisinin ardından evine giderek durumu ağabeyi Timur Kotluk'a anlattı. Ağabeyinin "Boşver kavga etme" şeklindeki teskinin ardından şikayetçi de olmadı. Balıkesir'e çalışmaya giden Kotluk, 11 Ocak'ta Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı için Adana'ya döndü. Doğan Dal, Akkapı Mahallesi'nde karşılaştığı Emrah Kotluk'u yine dövdü. Özel bir hastaneye gidip tedavi olan Kotluk, şikayetçi olmadı.
BU KEZ İNTERNET KAFEDE DÖVDÜ
Olay günü de, Doğan Dal internet kafede oturan Emrah Kotluk'u dışarı çağırdı. Ardından da Kotluk'a saldırdı. Vatandaşların araya girmesiyle kavga yatıştırıldı. Dal "Bekle tekrar kavga edeceğiz" diyerek olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra da elinde üzerinde çivi bulunan sopa ile döndü. Dal çivili sopayla saldırınca Kotluk da üzerinde taşıdığı bıçakla karşılık verdi. Kasığından yaralanan Dal kaldırıldığı özel hastanede öldü. Kotluk da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
İfadesinde, amacının Dal'ı öldürmek olmadığını ileri süren Kotluk, şunları anlattı:
"Doğan Dal ile yaklaşık 3 ay önce kavga etmiştik. O zaman Doğan çeneme kafasıyla vurup beni yaralamıştı. Daha sonra yine yolumu kesip beni dövmüştü. Olay günü de internet kafede karşılaştık, bana dışarı çıkmamı söyledi. Ara sokağa çağırdı, çıkmayınca direkt kafası ile vurdu. Ben yere düşünce de tekmeledi. Araya girenler oldu, ayırdılar. Sonra alinde sopayla gelip tekrar saldırdı. Ben de kendi korumak için bıçak salladım. Bacağına doğru sallamıştım. Ama bana vurmak için eğilince kasığına değdi. Sürekli beni dövüyordu. Yine de pişmanım."
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Emrah Kotluk hakkında 'haksız tahrik' altında 'kasten öldürme' suçundan 12-15 yıl arasında hapis cezası istendi.
Sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)