Mehmet KAYMAK/ADANA,()-ADANA'da, ağabeyini yaralayan kişinin yakınlarına ait kahvehaneyi çifte tabancayla tarayıp, taksici 29 yaşındaki İbrahim Taşçı'yı öldürmekten tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Yusuf Can Doğan, mahkemede, "Benim amacım İbrahim Taşçı'yı öldürmek değildi. Ailesine başsağlığı diliyorum. Pişmanım" dedi. Sanık Doğan 20 yıl 10 ay, ona yardımcı olan tutuksuz sanık 17 yaşındaki Y.B. de 4 yıl 5 ay hapse çarptırıldı.  
Olay, 24 Haziran 2013'te, merkez Seyhan İlçesi Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. 1 çocuk babası işsiz Yusuf Can Doğan, olaydan bir gün önce ağabeyi Bayram Ali Doğan'ı yaralayan Faruk Şahin'in dayıları Mustafa Şahin ile Sabri Şahin'in işlettiği kahveyi silahla taradı. Saldırıda, olayla hiç ilgisi olmayan ve kahvede çay içen taksici İbrahim Taşçı öldü. Cinayet şüphelisi Doğan, 19 gün sonra yakalanıp tutuklandı. Doğan ile onu motosikletiyle olay yerine götürdüğü öne sürülen Y.B. hakkında dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Doğan, cinayeti tasarlayarak işlemediğini ileri sürdü. Doğan, savunmasında şöyle dedi:
"Kahveyi işletenler ağabeyimi yaralamıştı. Olay günü arkadaşımın motosikletiyle hastaneye ağabeyimin yanına gidiyordum. Kahvenin önüne geldiğimizde biri 'Sık lan bunlara' dedi. Sabri de üzerime doğru ateş etti. Ben de kendisine ateş ettim. Sabri kahveye kaçarken de ateş etti. Sonra İbrahim Taşçı ölmüş. Kendisiyle husumetim yoktur. Ona hiç bir saygısızlığım yoktu. Kendisini olay yerinde de görmedim. Ben önce 5 el ateş ettim. Sonra bana ateş eden kahvenin içine koşarken 2 el daha ateş ettim. Benim amacım İbrahim Taşçı'yı öldürmek değildi. Ailesine başsağlığı diliyorum. Pişmanım" diye konuştu. Diğer sanık Y.B. de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
Ölenin babası 53 yaşındaki Süleyman Taşçı da, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek "Sanık yanındaki ile daha önce gelmiş, kahvede keşif yapmış. Özellikle kahveye gelip hasımlarına ateş etmiş. Benim oğlum da orada olduğu için kurşun ona isabet etmiş. Sanık yalan söylüyor, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı sanıkların cezasını 'suçun olası kasıtla işlenmiş olması' dolayısıyla 24'er yıla indirdi. Sonra da sanık Doğan'ın cezasını duruşmalardaki iyi halinden dolayı 20 yıla, Y.B.'nin cezasını da 'eyleme yardım eden sıfatıyla katılmış olduğundan', 'suç tarihinde 18 yaşından küçük olmasından' ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı 4 yıl 5 ay 10 güne indirdi.
Sanık Doğan'a ayrıca, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 10 ay hapis cezası verildi.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)