Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 44 yaşındaki Günay S.'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 50 yaşındaki Recep Y., 10 yıldır yasak aşk yaşadıklarını iddia ettiği Günay S.'nin, "Eşim benimle 3 kez ilişkiye girdi. Sen hiç yatmadın. Ne biçim erkeksin" demesine sinirlenip bıçakladığını ileri sürdü.
Evli ve 2 çocuk annesi Günay S., geçen yıl 13 Mayıs'ta boş bir arazide öldürülmuş bulundu. Olayın ardından Günay S. ile yasak ilişki yaşadığı iddia edilen evli ve 7 çocuk babası Recep Y., tutuklandı.
Recep Y., 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık, savcılıkta verdiği ifadesini tekrar ettiğini söyleyerek yeniden savunma yapmadı. Sanığın savcılıkta verdiği, "Birlikte içki içerken, 'Eşim benimle 3 kez ilişkiye girdi. Sen hiç yatmadın. Ne biçim erkeksin' dedi ve yüzüme tükürdü. Ben de sinirlendim ve alkolün de etkisiyle kulübeden aldığım bıçakla bacağından bıçaklayarak kaçtım. Ormanda sızmışım" şeklindeki ifadesi okundu. Sanık, ifadenin kendisine ait olduğunu tekrarladı.
Duruşmaya katılan Günay S.'nin eşi İ.S. ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

GG(EE/BT)