ADANA'da evinden yürüyerek diyaliz merkezine giden böbrek hastası 68 yaşındaki Mehmet Zahit Alevşimşek'in başına sopayla vurup ölümüne neden olduğu ve içerisinde ilaçlarıyla birlikte bir miktar parası bulunan el çantasını gasp ettiği öne sürülen 30 yaşındaki Kadir Çayırcı, "Bana namussuz deyince sopayla omzuna bir kez vurdum" diyerek suçlamaları kabul etmedi.
Olay, 5 Nisan 2013'te, merkez Seyhan İlçesi Akkabı Mahallesi'nde meydana geldi. Böbrek hastası Mehmet Zahit Alevşimşek, diyaliz merkezine gitmek üzere evinden çıkarak yürümeye başladı. Şıh Cemil Caddesi'ne gelen Alevşimşek'in yanına yaklaşan Kadir Çayırcı, iddiaya göre, elindeki sopayla tehdit ederek para istedi. Alevşimşek kabul etmeyince de sopayla başına vurdu. Çayırcı, sopa darbeleriyle olduğu yere düşen böbrek hastası Alevşimşek'in elindeki, içerisinde ilaçlarıyla bir miktar parası bulunan çantayı alarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan Alevşimşek, 24 gün sonra öldü. Çayırcı da olaydan bir ay sonra yakalanıp tutuklandı.
Cumhuriyet savcısı, sanık Çayırcı hakkında, 'nitelikli öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli yağma' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianamede, sanığın polisteki ifadesinde, "Bisikletle giderken 'Etrafına bak' deyince, bir dal parçasıyla başına vurdum" dediği, savcılıktaki sorgusunda ise inkar ettiği, ancak olay yerindeki işyerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerinde, sanıkta bisiklet bulunmadığı, ölenle birlikte yürürken görüldüğü ve gasp suçunu gizlemek için cinayeti işlediği ileri sürüldü.
Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Çayırcı, suçlamaları kabul etmedi. Çayırcı, "Hırsızlık olayları arttığı için elimde sopayla geziyordum. Beni elimde sopayla görünce 'Elindeki sopa ne? Sen serserisin. Adam olmazsın' dedi. Ona hırsız aradığımı söyledim. Sonra da 'Namussuz' dedi. Git işine dedim. Yine tekrarladı. Ben de elimdeki sopayla bir kez omzuna vurdum. Ayaklarını da vurdum. Yere düştü. Kimse yok mu diye bağırdım. Öldürme amacıyla vurmadım. Ertesi gün merak ederek evine gittim. Beni kovaladılar, bana vurdular. Bir süre mahallede gözükmedim. Çünkü bana saldıracaklarını öğrendim. Sonra da öldüğünü öğrendim. Ben kesinlikte öldürme amacıyla vurmadım. Bana hakaret edince istemeden oldu" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.