ÇORUM'da tartıştığı 20 yaşındaki Harun Koca'yı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 21 yaşındaki Abdulkadir Demir, "Beni tehdit ediyordu, kendimi korumak için bir kaç kez bıçak salladım" dedi.
Olay Geçen Nisan ayında Çorum'un Albayrak Caddesi'nde meydana geldi. Daha önce aralarında husumet bulunan Abdulkadir Demir ile Harun Koca, yolda karşılaşınca kavga etti. Kavga sırasında Demir, üzerinde taşıdığı ekmek bıçağı ile Koca'yı bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Koca, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Abdulkadir Demir, olaydan sonra evine yakın bir yerde üstü başı kan içinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan Demir, kendisini savundu. Tutuklu sanık ifadesinde şunları söyledi:
"Harun’u lise yıllarından tanırım. Ancak, ben uzun süre Kıbrıs’a gittiğim için onu görmedim. Döndüğümde karşılaştık ve bir nedenle kavga ettik. Ben ondan şikayetçi olmuştum. Bu da bana 'şikayetini geri çekeceksin' diye sürekli baskı uyguluyordu. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden bile beni tehdit ediyordu. Olay günü karşılaştığımızda bana kafa attı ve tekme tokat dövmeye başladı. Ben de üzerimde bulunan ekmek bıçağını çıkardım ve kendimi savunmak istedim. Onun elinde de bıçak vardı. Ben birkaç kez bıçağı savurduğumu biliyorum. Onu bıçakladım. Sonra olay yerinden kaçtım.  Pişmanım, böyle olmasını istemezdim."
Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.