ESKİŞEHİR'de 20 yaşındaki Barış Yıldız'ın tabancayla öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan 20 yaşındaki Alper Ariç ile 16 yaşındaki M.Ç.Y., 16'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen Yıldız, Ariç'in babası Adnan Ariç'in pompalı tüfekle öldürüldüğü olayda tutuksuz yargılanıyordu.
Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak'ta 17 Aralık 2012 tarihinde meydana gelen olayda M.C.Ş., Barış Yıldız'a sokak ortasında tabancayla ateş etti. Karnına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralanan Yıldız kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü. Olay yerinden kaçan M.C.Ş. kısa süre sonra polisler tarafından yakalandı. Barış Yıldız'ı kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne süren M.C.Ş. tutuklandı.
Görgü tanıkları M.C.Ş.'ye tabancayı bir otomobil içerisinde Alper Ariç'in verdiğini öne sürdü. Polis ekipleri, 2009 yılında çıkan kavgada Barış Yıldız ve babası Ufuk Yıldız tarafından pompalı tüfekle öldürülen Adnan Ariç'in oğlu olan Alper Ariç'i, cinayeti azmettirmek suçundan yakaladı. Ariç de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Barış Yıldız'ın öldüren M.C.Ş. ile olayın azmettirici olmakla suçlanan Alper Ariç'in yargılanmasına devam edildi. Bugün yapılan duruşmada Alper Ariç suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.
Diğer tutuklu sanık M.C.Ş. ise "Alper'in olayla kesinlikle bir ilgisi yok. Barış, bana küfür ettiği için olayı gerçekleştirdim. Olay nedeniyle Barış Yıldız'ın yakınlarından ve suçlanan Alper Ariç ailesinden özür diliyorum" dedi.
Mahkeme heyeti M.C.Ş.'i 'Kasten adam öldürmek' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı ardından yaşının küçük olması ve olayda tahrik bulunması  nedeniyle cezayı 16 yıl 8 aya indirdi. Heyet Alper Ariç'i de cinayeti azmettirmek suçundan diğer sanık gibi 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
Öte yandan 2009 yılında Adnan Ariç'in pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili olarak Barış Yıldız tutuksuz ve babası Ufuk Yıldız ise tutuklu yargılanıyordu.