Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da asker eğlencesi sonrasında yan bakma nedeniyle çıkan kavgada bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan 19 yaşındaki Yusuf Ziya Karataş’ın yargılanmasına başlandı. Karataş, "Kavga sırasında elimdeki bıçakla kendimi koruyordum. Ama kimseyi öldürmedim hakim bey" dedi.
Merkez Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesi Mert Sokak'ta, 26 Ocak’ta, asker eğlencesi sonrası 'yan bakma' yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında Recep Aslan koltuk altı ve göğsünden, Faruk Özer ise karnından bıçakla yaralandı. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Recep Aslan yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli Yusuf  Ziya Karataş ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, 'kasten adam öldürme' ve 'yaralama' suçlarından ömürboyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Yusuf Ziya Karataş ile tutuksuz sanık Mithat Özdemir ve müşteki sanık Faruk Özer katıldı. Mahkeme heyetine 2 sayfadan oluşan yazılı savunma veren sanık Karataş, cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürdü. Yusuf Ziya Karataş savunmasında şöyle dedi:
"Kavga esnasında Recep Aslan, Faruk Özer ve İsmail Sezer bana saldırdı. Ben de kendimi korumak ve kurtarmak için elime geçen bıçağı rasgele sallamaya başladım. Herhangi bir kişiye isabet ettiğini bilmiyorum. Yaralama veya öldürme kastım yoktu. Tek amacım onları korkutmak ve oradan kurtulmaktı."
'RECEP'İ YERDE YATAR GÖRDÜM'
Kavga esnasındakarnından yaralanan Faruk Özer de, olay gecesi Recep Aslan ve İsmail Sezer ile asker eğlencesi bittikten sonra evlerine doğru yürüdüklerini, yolda giderken Yusuf Ziya Karataş, Mithat Özdemir ve İdris İleri ile karşılaştıklarını söyledi. Bu sırada Recep Aslan’ın o gruba 'Ne bakıyorsunuz lan' deyince tartışma çıktığını ve sanığın Aslan’a vurmaya çalıştığını iddia eden Özer şunları anlattı:
"Ben araya girdim ve 'Yapma kardeşim, çocuk 5 gün sonra askere gidecek. Biraz da alkollü. Sözlerine aldırış etme' diyerek Yusuf’u duvara doğru ittim. Onu iterken bana doğru elini salladı. O sırada yaralandığımı fark etmedim. Sonra kavga büyüdü ve ben Recep’i ararken onu yerde yatar vaziyette buldum. Yanına gittiğimde kalbinden bıçaklanmıştı. Recep’in ne şekilde ve nasıl yaralandığını görmedim. Sanık Recep’e vurmuştu ancak onun elinde de bıçak görmedim."
Mahkeme heyeti, kavgaya karışan sanık Mithat Özdemir ile müşteki İsmail Sezer’in de ifadelerini aldı.
Maktul Recep Aslan’ın babası Şükrü Aslan'ın, oğlunu öldürenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediği duruşma, eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HT(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)