Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'ın Sivrice İlçesi'nde 56 yaşındaki Ramazan Karakaya'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Cumali Sevinç, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sivrice İlçesi'nde 24 Eylül 2013 tarihinde, eşekten düşerek başını çarptığı sanılarak hastaneye götürülen, ancak otopside tüfekle vurularak öldürüldüğü tespit Ramazan Kartalkaya cinayetiyle ilgili olarak müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Cuma Sevinç, bugün Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Davaları kısa sürede karara bağlamasıyla tanınan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Sadık Özkan, öldürülen Ramazan Kartalkaya'nın oğullarının, sanık Cumali Sevinç'in eşiyle ilişkiye girdiklerinin tespit edildiğini ve sanığın bu sebeple cinayeti işlediğini söyledi. Daha önceki tanık beyanında sanığın, "Bıraksaydınız hepsini temizleyecektim" dediğini de aktaran Mahkeme Başkanı Hakim Sadık Özkan, cinayet zanlısı Cumali Sevinç'ten son sözünü sordu.
ÖLDÜRSEYDİM BİR YIL ÖNCE ÖLDÜRÜRDÜM
Son savunmasını yapan sanık Sevinç, "Karımın Ramazan Kartalkaya'nın oğluyla ilişkisi olduğuna dair dedikodular vardı. Başka erkeklerle de ilişkisi olduğuna dair de dedikodular vardı. Bu dedikodular 1 yıl önce başlamıştı. Eğer ben öldürseydim ilk duyduğumda öldürürdüm. 1 sene beklemezdim. Hak etmediğim şeylerle karşılaştım. Maktulü ben öldürmedim. Adalete sığınıyorum" dedi.
Sanık avukatı İbrahim Gök, Cumali Sevinç'in aleyhine tek delilin olmadığını belirterek, "Sadece tanık bir astsubayan yasal olmayan yollardan elde edilen tutanağa dayanan mahkeme heyeti, bunun üzerine karara vardı. Müvekkilimin evinde yapılan aramalarda başka silahlar bulunmuş ama cinayette kullanılan silah henüz bulunmamış. Bu silahın asıl sahibi, silahının kaybolduğunu söylüyor ve bunu 2 gün sonra bildiriyor. Ayrıca silahın sahibiyle öldürülen Ramazan Kartalkaya'nın da araları iyi değildi. Eldeki mevcut delil olmadığından müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, kasten adam öldürmekten sanık Cumali Sevinç'i önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ardından duruşmadaki iyi hali nedeniyle sanığın cezasını 25 yıl hapis cezasına indirdi.

GY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)