Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da, 2 Kasım 2013 günü BDP'liler ve Hüda-Par'lılar arasında çıkan tartışmada tabanca ile vurularak öldürülen BDP'li Özcan Temel'in cinayet sanığı Veysi Gültekin'in ilk duruşması gergin geçti. Duruşma nedeniyle adliye bahçesinde iki ailenin yakınlarıyla partililer tartıştı.
Batman'da 2 Kasım 2013'te Yavuz Selim Mahallesi'nde seçim çalışması sırasında Hüda-Par ve BDP'lilerin arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Özcan Temel davasının görülmesine Batman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Polis, adliye bahçesinde geniş güvenlik önlemleri alırken, yaklaşık 4 aydır Batman M tipi cezaevinde tutuklu olan sanık Veysi Gültekin sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Ancak sanık, güvenlik kaygısıyla mahkemeye çıkartılmadan cezaevine geri götürüldü.
Bu uygulamayı eleştiren iki tarafın avukatları, sanığın ifadesini dinlemek istediklerini belirtti. Sanık Avukatı Serkan Ramanlı, "Her şeyden önce bu davanın başka şehre nakledilmesini istemiyoruz. Bu olayda müvekkilimiz kurban seçilmiştir. İki partinin arasına fitne sokmak için polis olayı birilerine yıkmıştır" dedi.
Ölen Özcan Temel'in ailesinin avukatı Serdar Atalay ise, "Biz de davanın başka şehre götürülmesine karşıyız. Ancak bu olayı işleyenlerin arkasında birileri olduğunu biliyoruz. Onların da yargılamasını istiyoruz" diye konuştu. 
BDP'Lİ ATA: DAVANIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Yaklaşık 5 saat süren duruşma ertelenirken, duruşma sonrası adliye bahçesinde gerginlik yaşandı. Özcan Temel'in annesi adliye çıkışında tutuklu sanık Veysi Gültekin yakınlarına tepki gösterince aralarında tartışma yaşandı. Tartışma, vatandaşların araya girmesiyle yatıştırıldı.
Duruşma nedeniyle BDP'liler ve Hüda-Par'lılar da adliye bahçesinde toplandı. Adliye çıkışında konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, belirli bir siyasi kimlikle gelen eli silahlı vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu iddia ederek şunları söyledi:
"Bu saldırı tartışmanın yaşandığı yeri aşmış, aynı sokak üzerinde bulunan düğün evine kadar yansımış, düğün ahalisini de tehdit edilmiştir. O gece silahlarıyla tartışmanın yaşandığı evinin önüne gidenler, bizler onları tanıyoruz. O silahları ilk defa kullanmadılar, daha önce de kullandılar. Özcan Temel arkadaşımızı, gencimizi, yoldaşımızı kaybettik. Ama biliyoruz ki o gece silah kullananlar sadece bir insanı katletmek için gelmediler. Hedef gözeterek Özcan Temel arkadaşımız vuruldu. Aynı zamanda birçok insan kurşunların hedefi oldu, insanlar can havliyle etrafa kaçmak zorunda kaldılar. Biz bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız." 
HÜDA- PAR DA TEPKİ GÖSTERDİ
Hüda-Par Batman Merkez ilçe Başkanı Veysel Topkan ise yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili yargılamanın ilk duruşmasının yapıldığını kaydederek şöyle dedi:
"Devlet, müvekkilimizin suçsuz olduğunu bilmesine rağmen mahkemeye getirmedi. Daha doğrusu cezaevinden önce çıkardılar, adliyenin bodrumuna kadar getirildi, daha sonra güya 'can güvenliği tehlikededir' diye tekrar cezaevine götürüldü. Bunun tek nedeni duruşmanın biraz daha etenelenebilmesidir." 

AA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)