YALOVA’nın Çınarcık İlçesi’nde dün sabaha karşı 13 yıllık eşini evde tabancayla 3 el ateş ederek öldüren Halis Arslan (38), emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf etti. Cinayeti işledikten sonra silah sesini duyarak uykudan kalkan büyük oğlunun, "Baba bir ses duydum ne oldu" sorusuna, "Korkma evladım, gök gürüldedi, şimşek çaktı" yanıtını verdiği belirtildi.
Çınarcık İlçesi Harmanlar Mahallesi Poyraz Caddesi Altınerli Apartmanı’ndaki dairede dün sabaha karşı 03.00 sıralarında meydana gelen olayda, 3 ay önce ailesiyle birlikte Çınarcık’a taşınan inşaat işçisi Halis Arslan, iddiaya göre kıskançlık yüzünden tartıştığı eşini ruhsatsız tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü. Cinayetten sonra evden ayrılan Halis Arslan, daha önce oturduğu Kocaeli’nde polise giderek teslim oldu ve cinayeti itiraf etti.
Yalova Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri cinayetin işlendiği evde inceleme yaptı. Savcının da incelemesinin ardından Necla Arslan’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp’a gönderildi. Olay sırasında çiftin 12, 10 ve 8 yaşlarındaki ikisi erkek biri kız çocuklarının da evde olduğu belirtildi.
İfadenin ardından Yalova Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Arslan, burada da sorguya alındı. Geceyi nezarette geçiren Halis Arslan, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'DAHA ÖNCE BENİ ALDATMIŞTI'
İfadesinde cinayeti işlediğini itiraf eden Arslan şunları anlattı:
"Eşim daha önce de beni aldatmıştı. Onun için birkaç il değiştirdik. İstanbul, Kocaeli ve yaklaşık 3 ay önce de Yalova’ya geldik. Karımla defalarca konuştum. Çare olmadı ve gece yarısı, sabaha karşı çocuklar da uyuduğu bir vakitte oturduğumuz evin bodrum katındaki bir sandığın içinde sakladığım silahla karıma 3 el ateş ederek öldürdüm. Uykusundan uyanan büyük oğlum, 'Baba bir ses duydum ne oldu' diye sordu. Ben de 'Korkma evladım gök gürledi, şimşek çaktı' diye cevap verdim. Sonra da evden çıktım ve ardından da silahı denize attım."