HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki geçen pazartesi geçici olarak TIR çıkışları durdurulan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, TIR kuyruğu 35 kilometreyi aştı.
Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Bab-Al Hava Sınır Kapısı'ndaki Türk TIR'larının yüklerini boşaltacağı tampon bölgeye yükün muhatabı ile çalışanlarının gelememesi, ayrıca sınır kapısı çevresinde bulunan kamplardaki insanlardan kaynaklanan çeşitli sorunlar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçici olarak durdurulan TIR çıkışlarının ne zaman başlayacağı belirsiz.
Çıkışların olmaması nedeniyle kapıda 35 kilometreyi aşan uzun bir araç kuyruğu oluşturan TIR şoförleri ise mağdur olduklarını söyledi.
Kuyrukta bekleyen şoförlerden İsmail Birşek, 17 gündür sırada beklediğini, çıkış sırasının geldiği zamanda ise kapının TIR çıkışlarına kapatıldığını söyledi. Birşek, "Artık burada kaç gün daha bekleyeceğimizi bilemiyoruz. Şanlıurfa'dan geldik ve çimento götürüyoruz. Evimizden ailemizden uzaktayız. Yetkililerden yaşanana sıkıntılara çözüm bulmalarını ve bir an önce yükümüzü boşlatmak istiyoruz" dedi. Bir başka TIR sürücüsü ise evden uzakta olduğu için yıkanamadığını hazırladıkları sıcak su ile ancak saçlarını yıkadığını belirterek kapının bir an önce açılmasını istedi.
Kapının ne zaman açılacağı konusunda yetkililer net bir tarih veremezken, kapıdaki kuyruğun önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Öte yandan ülkelerine gidip gelmek isteyen Suriyelilerin çıkışlarına izin veriliyor.