Özan TAŞOYAR–Mehmet YİRUN/MARMARA EREĞLİSİ (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’ndeki çiftlik sahibi Mustafa Cengiz ağır yaralayıp, bakıcısı Hüseyin Olgaç’ı öldüren hırsızlar 200 küçükbaş hayvanı çalıp ortadan kayboldu.
Olay, dün gece ilçeye bağlı Sultanköy Mahallesi Garip Mustafa Çiftliği’nde meydana geldi. Çiftliğin sahibi Mustafa Cengiz ile hayvanların bakıcısı Hüseyin Olgaç’tan haber alamayan yakınları merak edip İstanbul’dan çiftliğe geldi. Hüseyin Olgaç ile Mustafa Cengiz’i yerde hareketsiz bulan Cengiz ailesi fertleri hemen jandarmayı aradı. Çiftliğe gelen sağlık ekibi bakıcı Hüseyin Olgaç’ın öldüğünü belirledi ve ağır yaralı çiftlik sahibi Mustafa Cengiz'i ise ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı. Mustafa Cengiz'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Marmara Ereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları incelemede çiftlikten 200  küçükbaş hayvanın da çalındığını belirledi. Çiftliğe hırsızlık amaçlı gelen kişilerin Hüseyin Olgaç ile Mustafa Cengiz’i bıçakladığı üzerinde duran jandarma ekipleri, bu kişilerin kimliklerin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI