Habip ATAM / İSTANBUL, () İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda bin 295 paket bonzai, 8 bin 590 adet ecstasy hap ve 11 kilo 560 gram toz esrar ele geçirildi. Operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Narkotik Polisi tarafından bu sabah yapılan operasyon, bir ihbar üzerine başladı. İhbarı alan ekipler, Fatih'te bir adrese baskın yaptı. Adreste yapılan aramalarda, 4 kilo 975 gram ağırlığında bin 290 paket bonzai ile 8 bin 590 adet ecstasy hap ele geçirildi. Operasyonda A.İ. ile K.Y. gözaltına alındı. Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Yapılan aramalar ve uyuşturucuların bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polisin adrese girişi bir şüphelinin gözaltına alınması ve aramalarda içinde bonzai bulunan valizlerde uyuşturucu paketlerinin bulunması görülüyor.

DİYARBAKIR'DAN GELEN ESRAR ÇAMLICA'DA ELE GEÇİDİLDİ
Narkotik Polisi tarafından yapılan bir diğer operasyon ise, Diyarbakır'dan İstanbul'a uyuşturucu geleceği bilgisi üzerine başlatıldı. Alınan istihbarat bilgisi üzerine Diyarbakır'dan gelen bir otomobil Çamlıca Gişeleri'nde durduruldu. Operasyonla araçtaki 2 kişi gözaltına aldı. Otomobilde yapılan aramalarda aracın yedek lastiğine zulalanmış 11 kilo 560 gram toz esrar ele geçirildi.

ESRARIN BULUNMASI POLİS KAMERALARINA YANSIDI
Otomobilin stepnesinde ele geçirilen esrarın bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde stepnenin çıkarılması, polisin matkapla lastiği delmesi görülüyor. Delme işleminin ardından matkabı çıkaran polis bir poşet parçasının matkap ucuna takıldığını görüyor. Bunun üzerine lastik falçatayla kesiliyor. Poşetler içerisinde esrar paketleri çıkarılıyor.

(FOTOĞRAFLI)