Nevzat AKKAYA/ÇARŞAMBA (Samsun), () - SAMSUN'un Çarşamba ilçesinde 2 kişinin öldüğü 4 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın şüphelisi 4 kişi, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Çarşamba İlçesi Alibeyli Mahallesi'nde fırında çalışan 20 yaşındaki Hamza K., üç yıl önce Gökçeçakmak Köyü'nde oturan 19 yaşındaki Zeliha D.'yi kaçırıp birlikte yaşamaya başladı. Zeliha D. resmi nikah isteyince iddiaya göre Hamza K. bunu kabul etmeyip bir çocuk annesi eşini dövdü. Zeliha D. bunun üzerine babaevine döndü. Geçtiğimiz 2 Eylül günü nikahsız eşinin evi terk etmesine öfkelenen Hamza K., babası Yakup, kardeşleri Eyüp ve Mustafa K.'yı yanına alıp Zeliha D.'nin kaldığı babası Ahmet D.'nin evine gitti. İki ailenin fertleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi sonucu 2 pompalı tüfek ateşlendi. Olayda Zeliha D. ve babası Ahmet D. ile yakınları İlker D. ve Yakıp D. ağır yaralanırken, Zeliha D.'nin ağabeyleri İsa ve İsmail D. ise olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Yaralılar ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Şüpheliler olay yerinden kaçtı.
OTOMOBİLDE YAKALANDILAR
Jandarmanın kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.
Çarşamba-Salıpazarı ilçe yolunda seyir halindeki bir otomobili durduran jandarma araçtaki cinayet şüphelileri Hamza K., Mustafa K. ve Eyüp K.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerden Yakup K.’nın ise dün sabah Alibeyli Mahallesi’ndeki evinde yakalandığı ve jandarma tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. 

FOTOĞRAFLI