Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, eşi 34 yaşındaki Semra Ok ile ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü 45 yaşındaki Dr. Cengiz Ünal'ı tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 41 yaşındaki Mehmet Neytullah Ok hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 27 Kasım 2013'de, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Narlıca Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, inşaat ustası Mehmet Neytullah Ok, mahalledeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Cengiz Ünal'ı eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle tabancayla sokak ortasında vurdu. Başından yaralanan Dr. Ünal olay yerinde öldü. Mehmet Neytullah Ok, sonra da evine giderek 3 çocuğunun annesi Semra Ok'u öldürdü. Cinayetin ardından kaçan Ok, olaydan 3 gün sonra polise teslim oldu. Suçunu itiraf eden Ok, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Mehmet Neytullah Ok hakkında 2 kişiyi 'tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca 'şüphelinin, eşiyle doktor arasında gönül ilişkisi olduğunu öğrenmesinden sonra içine girdiği psikolojik sarsıntı ve öfkenin etkisiyle yaptığı plan çerçevesinde cinayetleri işlediği' ileri sürülerek sanık Ok'a ceza verilirken 'haksız tahrik' indiriminden yararlandırılması talep edildi.
TELEFONLA KONUŞURKEN DUYDUM
İfadesinde, eşinin kendisini aldattığını ileri süren sanık Ok, şunları söyledi:
"Banyoda telefonla konuşmasını duydum. Cinsel içerikli sözler söylüyordu. Bunları duyunca kendimi kaybettim. Kapıyı yumruklamaya başladım. Kiminle konuştuğunu sordum. Telefonu bırakarak 'Önce arkadaştık, sonra aşık olduk' dedi. İçinde bulunduğum duruma tahammül edemiyordum. Arkadaşımdan motosikletini istedim. Doktorun çıkmasını bekledim. Sonra da aracına binerken ateş ettim. Ardından da eve gittim. Eşime ateş ettim. İlk ateş ettiğimde kızım odaya geldi. Sonra ağlayarak üst kattaki teyzesine gitti. Eşimi ve Cengiz'i öldürdüğüm için pişmanım. Keşke olmasaydı."
Sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)