İZMİR’in Bornova İlçesi Altındağ semtinde uzun süre birlikte olduktan sonra ayrıldığı Fatoş Aygün adlı kadınla yaşayan 31 yaşındaki Ömer Anşın ile çorbacıya müşteri olarak gelen taksici 38 yaşındaki Mustafa Sunar’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 43 yaşındaki Özer Polat hakkında, iki kez ömür boyu ve 13 yıl hapis cezası istedi. Dava, karar için ertelendi.
Olay, geçen yıl 25 Kasım’da Kemalpaşa Caddesi’ndeki çorbacıda meydana geldi. İşsiz olan Ömer Anşın, bir süre önce birlikte olmaya başladığı Fatoş Aygün'ün eski sevgilisi Özer Polat ile aralarında husumet başladı. İddiaya göre, gece telefonla tartıştı. Çorbacının adresini veren Anış, Özer Polat’ın gelmesini bekledi. Saat 06.30 sıralarında yanında oğlu ile otomobille çorbacının önüne gelen Polat, tabancayla araçtan indi. Ömer Anşın, Özer Polat'ın elindeki silahı görünce lokantaya kaçtı.
Aşırı alkollü olduğu belirtilen Ömer Polat da arkasından lokandaya girerek içeride çorba içen taksi şoförü Mustafa Sunar’ın arkasına saklanan Anşın’a ateş etti. Kurşun, Sunar’ın sağ yanağından çıkıp, arkasında saklanan Anşın’ın da boğazına saplandı. İki kişi yaralanarak yere düşerken, bir ara dışarı çıkan Özer Polat, daha sonra tekrar içeri girip, yerde yüz üstü yatan Ömer Anşın’a sırtından bir el daha ateş edip, geldiği otomobile binerek kaçtı. 3 çocuk babası Özer Polat, gizlendiği ve tarım ilacı içerek intihar etmek istediği Manisa’daki annesine ait köy evinde yakalandı. Hastaneye kaldırılan Polat, tutuklandı.
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada tutuklu yargılanan Özer Polat, ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 3'üncü İhtisas Dairesi'nden gönderilen raporu okudu. Heyet, raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti. Sanık avukatı gelen raporu kabul etmediklerini belirtti. Cumhuriyet Savcısı mütalasında sanığı adam öldürmek suçundan iki kez müebbet ve iki kişiyi silahlı tehdit suçundan 10 yıl, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan da 3 yıl hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı mütalaya karşı savunma için süre istedi. Mahkeme de, bu istemi yerinde bularak karar için duruşmayı Aralık ayına erteledi.