BURSA’da geçen yıl mayıs ayında restoranda tartıştığı 2 arkadaşını 7 ay sonra içki almak için gittiği büfenin bahçesinde görünce tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Recep Güler, 31 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Bursa'da TIR şoförlüğü yapan Recep Güler, geçen yıl mayıs ayında, Süleyman Kayalı ve Mehmet Uz ile bir restoranda alkol aldı. Güler, bu sırada, Hollanda’dan gelen bir yakınını masaya çağıran Kayalı ile "Bize neden sormadan o kişiyi davet ettin?" diyerek tartıştı. Daha sonra Kayalı'ya destek veren Uz ile de tartışan Güler, diğer masadakilerin araya girmesi sonucu restorandan ayrıldı.
Olaydan 7 ay sonra aralık ayında Merkez Nilüfer İlçesi Küçük Sanayi Sitesi 41’inci Blok’ta büfeden sigara ve içki almak isteyen Recep Güler, karşılaştığı Süleyman Kayalı ve Mehmet Uz ile bir kez daha aynı nedenle tartıştı. Tartışma sırasında Güler belindeki ruhsatlı tabancayı çıkartıp ateş etmeye başladı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Uz olay yerinde ölürken, ağır yaralanan Kayalı ise kendilerini Güler'in vurduğunu söyledi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Kayalı da yaşamını yitirdi. Kaçan cinayet şüphelisi Recep Güler ise silahıyla birlikte evde yakalandı. Adliyeye sevk edilen Güler tutuklanarak cezaevine konuldu.
Hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Recep Güler son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, olayda yaşamını yitiren Süleyman Kayalı ile Mehmet Uz'un yakınları ve avukatları da katıldı.
Karar aşamasına gelen davada mahkeme heyeti, Recep Güler’e Mehmet Uz’u öldürdüğü için ömür boyu hapis cezası verdi. Suçun haksız tahrik altında işlendiği kanaatine varan mahkeme bu cezayı önce 18 yıla, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, sanığı, Süleyman Kayalı’yı kasten öldürme suçundan 15 yıl; '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
Toplam 31 yıl 8 ay hapis cezası alan Güler, cezasının kalan bölümünü çekmek üzere cezaevine götürüldü.