Arzu KAYA-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () CHP İstanbul İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yayın politikası nedeniyle TRT'yi protesto etti. TRT'nin Ulus'taki stüdyolarının önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Faik Tunay da katıldı.

SALICI VE TRT KAMERAMANI KONUŞTU
Salıcı, açıklamaya başlamadan önce TRT kameramanı olup olmadığını sordu. TRT kameramı olduğunu öğrenen Salıcı, kameramana "Hoşgeldiniz" dedi.

“GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET ETMEYE GELDİK"
Salıcı, “Haber kanalı görevini yerine getirmediği için onu görevini yapmaya davet etmeye geldik. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeyiz. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamış olduğu kurallar var. TRT'nin adaylara kendisini tanıtmasına imkan veren, eşit yayın yapması gerektiğini Yüksek Seçim Kurulu ilan ediyor" dedi. TRT'nin 16 tane kanalı olduğunu ifade eden Salıcı, “Bu kanalların hepsinde Recep Tayyip Erdoğan var. Cumhurbaşkanlığı seçiminin adil, eşit ve bütün adayların kendisini tanıtmasına imkan verecek şekilde yapılmasına engel bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

SPREY BOYAYLA YAZI YAZDILAR
CHP'li milletvekillerinin araştırmaları sonucu TRT'nin Cumhurbaşkanı adaylarına verdiği süreleri aktaran Oğuz Kaan Salıcı, “3 Temmuz 2014 günü Recep Tayyip Erdoğan'a 30 dakika 12 saniye, sayın İhsanoğlu ve sayın Demirtaş'a hiç yer vermemiş, onları görmezden gelmiş. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu yayınlarını maalesef objektif ve tarafsız yapmıyor. Biz buradan Radyo Televizyon Üst Kurulu'nu göreve davet ediyoruz" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise partililerin ellerinde TRT Kanalı'nda gösterilen ve Başbakan'ın fotoğraflarının olduğu pankartları göstererek, “Fotoğrafların tümünde kin, küfür ve kibir var. Başbakan, TRT aracılığı ile bütün yurda bunu yaymaya çalışıyor" şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından Oğuz Kaan Salıcı, Sezgin Tanrıkulu ve Faik Tunay ellerindeki sprey boyalarla binanın bulunduğu yere “ Adil ol TRT" yazdılar.
(FOTOĞRAFLI)