YOLSUZLUK iddiaları çerçevesinde son yaşanan sürecin izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kurulan CHP Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, "Bakanların istifası beklenirken, soruşturmayı yöneten kamu görevlilerinin soruşturulan Bakan tarafından görevden alınması tam bir skandaldır" denildi.

Yolsuzlukların halkı yoksullaştıran ve toplumsal çürümeye yol açan en derin sosyal problem olduğu, yolsuzluklardan elde edilen haksız kazancın, masum insanların vergileriyle karşılandığı kaydedilen açıklamada, AKP'nin 3 Y, yani Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar ile mücadele iddiasıyla iktidara geldiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Geçen 11 yıl içerisinde yolsuzluklar devletin tüm kurumlarına yayılmış ve en üst düzey AKP yöneticilerine kadar ulaşmıştır. Bu kötü durum ortak geleceğimizi karartma riski oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

BAKANLARIN İSTİFASI SİYASİ ZORUNLULUK

Halkın beklentisinin yürütülen soruşturmanın hiçbir engelle karşılaşmadan tamamlanması olduğuna işaret edilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Basına yansıyan bilgilerden Hükümetin 3 bakanının yolsuzlukların içinde olduğu yönünde güçlü şüpheler bulunmaktadır. Soruşturmanın selameti açısından bu 3 bakanın görevlerinden ayrılması hukuki ve siyasi zorunluluktur. Başbakan bir taraftan soruşturmaya müdahale edilmediği havası yaratırken diğer taraftan doğrudan müdahalelerle yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalışmaktadır. Yolsuzlukların üstünü örtme çabasının bir parçası olarak bugün İstanbul Emniyetinin soruşturmayla doğrudan ilgili 5 emniyet müdürü görevden alınmıştır. Bu durum kabul edilemez. Biz Bakanların istifasını beklerken soruşturmayı yöneten kamu görevlilerinin soruşturulan Bakan tarafından görevden alınması tam bir skandaldır."

BUZDAĞININ UCU

Açıklamada, dünyada benzer yolsuzluk olaylarında siyasetçilerin hemen görevlerinden istifa ettiği de vurgulanarak, "CHP iki yıldır yolsuzluklar konusunda halkımızı bilgilendirmektedir. Bugün ortaya çıkarılan yolsuzluklar buz dağının sadece görünen yüzüdür. CHP yolsuzluklarla bütün gücüyle mücadele etmeye devam edecektir" denildi. (MV)