MALATYA'nın Arguvan İlçesi'nde CHP eski İlçe Başkanı ve bu dönem belediye başkanlığı için aday adayı olan Abbas Taştan’ı bıçaklayarak öldüren şüpheli polis ekiplerinin çalışması sonucu il merkezinde yakalandı.
Olay, önceki gece meydana geldi. Evi il merkezinde olan ancak, işyeri Arguvan’da bulunduğu için ilçedeki evinde kalan Abbas Taştan evinde boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayet şüphelisinin öldürülen Taştan’ın arabasıyla kaçtığını tespit eden polis ekipleri başlattığı kapsamlı soruşturmada katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.
Şüphelinin araçla kent merkezine geldiğini tespit eden polis ekipleri tüm Mobese kameralarını incelemeye aldı. Bugün Paşaköşkü Mahallesi'nde görülen Onur Ş., kaçtığı araçla birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan Onur Ş., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, şüphelinin Abbas Taştan’ın kızını istediği ancak olumsuz yanıt alınca cinayeti işlediği ileri sürüldü. Onur Ş.'nin  sorgusu devam ederken konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden detaylı açıklama yapılması bekleniyor.
Bu arada dün Malatya Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemi tamamlanan 45 yaşındaki Abbas Taştan bugün Arguvan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ile CHP’liler ve yakınları katıldı. CÖ(MP/İD)