Cem TURSUN / İstanbul, () TBMM Soruşturma Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Erdal Aksünger, dizin pusulası olmadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri gönderilen 4 Bakan hakkındaki fezlekeyi savcılıktan talep etti.
TBMM Soruşturma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe sunan Aksünger, TBMM Soruşturma komisyonu tarafından dizin pusulası olmadığı gerekçesiyle eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Egemen Bağış hakkındaki fezlekeyi kendisine verilmesini talep etti.

"DİZİ PUSULASI BAHANE EDİLDİ"
Adliye çıkışında açıklama yapan Erdal Aksünger, "4 eski bakanla ilgi soruşturma komisyonunda, orada yaşananları hepimiz, Türkiye kamuoyu gördü. Nelerin aslında kaçırılmaya çalışıldığı, komisyonun aslında neden çalıştırılmak istenmediğini sadece bir dizi pusulasını bahane edilerekten savcılığa geri gönderildi. Burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, artık komisyon resmi olarak kurulduğu için başkan çalıştırmasa bile iç tüzüğün bize verdiği yetkiden kaynaklı olarak bizim bu fezlekeleri isteme hakkımız olduğuna inanarak bugün İstanbul Milletvekilimiz sayın Ali Özgündüz ile birlikte gelip İstanbul Cumhuriyet Başsavcısına bir dilekçe verdik. Dilekçede bu bakanlarla ilgili fezlekelerin tarafımıza verilmesini istedik. Bir iki gün içinde gereğin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"SORUŞTURMA KOMİSYONU ÜYELERİNİN DE SAVCILIKTAN BELGE İSTEME YETKİSİ VARDIR"
TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanının görevi kötüye kullanarak fezlekeyi iade ettiğini belirten Ali Özgündüz de, "Savcılık nasıl herkesten bilgi belge toplarsa, soruşturma komisyonu üyeleri de savcılık dahil kurumlardan belge isteme toplama yetkisi vardır. Umarım başsavcılık bu talebi yerinde görür uygun karşılar. Aksi takdirde başsavcılık da bu yolsuzluk olayının üstünün örtülmesine aracı olmuş olacaktır. Ben eski bir cumhuriyet savcısı olarak yargıdan böyle bir şey beklemiyorum. Yargının tarafı olmaz, hukuktan adaletten yanadır" diye konuştu.