Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - ÇAĞDAŞ Hukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyeleri, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki seçim bürosunun açılışında yaşananlardan dolayı sorumlu oldukları iddiasıyla Muğla Valisi, İl Emniyet Müdürü, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü, Fethiye Belediye Başkanı ve saldırı çağrısı yapıldığı öne sürülen sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfanın sahibi olduğu belirtilen A.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
ÇHD üyesi yaklaşık 100 avukat, suç duyurusunda bulunmadan önce İzmir Adliyesi C Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. İlk olarak Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Altınova Beldesi'nde, ardından da İzmir'in Dikili ve Urla İlçeleri ile Trakya'da, Karadeniz'de, İstanbul Aksaray'da ve en son olarak da Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde HDP'nin seçim çalışmalarına ve parti bürolarının açılışlarına yönelik saldırıda bulunulduğunu belirten dernek üyesi Veysel Gül, "Bu saldırılara engel olmayan, aksine açıklamaları ile saldırganların iştahlarını kabartıp daha vahim olayların yaşanmasına yol açan mülki amirler başta olmak üzere, tüm ilgililer sorumludur. En tartışmalı dönemlerde birbirine kırdırılamayan Türk ve Kürt halkı üzerinde bugün yeniden kirli emeller var. Bir ateş körüklenmek isteniyor. O ateş büyürse kimi yutacağı, nasıl söndürüleceği hesap edilmeden, bir ateş körüklenmek isteniyor. Bu saldırılar öncesi ilgili birimleri önceden uyarmamıza rağmen sessiz kaldılar, engellemediler, yol verdiler Fethiye'de HDP binasına yapılan saldırılara. Türkiye 1955'lerin, 1980'lerin, 1993'lerin Türkiyesi değil! Halkların örgütlü mücadelesini bu kadar küçümsemeyin. Düşünce ve örgütlenme özgürlüğünü, siyaset yapma hakkını tanımayan, demokrasiyi içine sindirmeyen linç organizatörleri ve seyirci kalan, yol veren devlet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından ÇHD üyesi avukatlar, Muğla Valisi, İl Emniyet Müdürü, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü, Fethiye Belediye Başkanı ve saldırı çağrısı yapıldığı öne sürülen sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasının sahibi olduğu belirtilen A.A.  hakkında, 'Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlarından, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurusu dilekçesini verdi.

BK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)