Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da çaldıkları 20 aracın motor ve şase numaralarını değiştirdikten sonra sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden ikisi kadın 5 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 10 kişi hakkında ise soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı hırsızlık bürosu ekipleri, İstanbul bağlantılı bir çetenin araçları çalarak motor ve şase numaralarını değiştirdikten sonra sattıklarını belirleyerek 6 ay önce teknik takip başlattı. Teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından dün operasyonun düğmesine basan polis, İstanbul'da 1, Samsun'da ise ikisi kadın 14 kişi olmak üzere toplam 15 kişiyi gözaltına aldı. 16 ev ve işyerine baskın düzenleyen polis, 1 ruhsatsız tabanca, 230 tabanca mermisi ve bazı araçlara ait evrak ele geçirdi.
Halen İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren şüphelilerden ikisi kadın, 5 kişi ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 10 şüphelinin sorgularının ise Cumhuriyet savcısı tarafından devam ettiği bildirildi.

HÇ(MS/BT) (FOTOĞRAFLI)