Ali AKSOYER/İSTANBUL,() ÜMRANİYE Cezaevinden hafta başında firar eden 3 mahkumdan biri polis tarafından yakalandı. Şüphelinin sorgusundan, 3 mahkumun cezaevinden kaçtıktan sonra Sancaktepe’de silahlı bir market gaspı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Polis halen firarda olan iki mahkûmu yakalamak için operasyonları sürdürüyor.
Ümraniye Cezaevinde 17 Mart 2014 tarihinde meydana gelen olayda sabah yapılan sayımda 3 mahkûmun firar ettiği belirlenmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada kaçış olayının filmleri aratmayan bir senaryoyla gerçekleştiği tespit edilmişti. 3 mahkumun önce koğuş tuvaletinin demirlerini kestikleri daha sonra havalandırma kanallarını kullanarak jandarma yemekhanesine bölümüne ulaştıkları belirlenmişti. Daha sonra kuledeki nöbetçilere görünmeden dışarı çıkan mahkûmlar karanlıktan da faydalanarak izlerini kaybettirmişlerdi.
SANCAKTEPE’DE BİR EVDE YAKALANDI
Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada cezaevi firarileri Sacit Meyan (26), Eyüp Muratkan (33) ve Özgür Ürün (23)’ü yakalamak için bugüne kadar onlarca adrese baskın yapılmıştı. Gasp Büro Amirliği dedektifleri önceki gece baskın yaptıkları Sancaktepe’de bulunan bir evde firarilerden Sacit Meyan’ı gözaltına aldı.
FİRARDAN SONRA MARKET GASPI YAPMIŞLAR
Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Sacit Meyan’ın sorgusunda firarda olduğu dönemde arkadaşları ile birlikte Sancaktepe’de silahlı market gaspı gerçekleştirdikleri belirlendi. Polis bu olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
İKİ FİRARİYİ YAKALAMAK İÇİN OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Polisteki işlemleri tamamlanan Sacit Meyan önce adliyeye daha sonra cezaevine gönderildi. Öte yandan polis halen firarda olan Eyüp Muratkan ve Özgür Ürün’ü yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

AA(FOTOĞRAF)