KAMUOYUNDA 'Umut Operasyonu' davası olarak bilinen davanın hükümlülerinden 57 yaşındaki Mehmet Şahin, kalan 46 günlük hapis cezasını çektikten sonra Bursa H Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Şahin, cezaevi çıkışında İsrail bayrağı üzerine basarak açıklama yaptı.
Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi yazar ve aydınlara yapılan suikastların aydınlatılması amacıyla dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın emri ile 14 yıl önce gerçekleştirilen 'Umut' operasyonu kapsamında açılan dava, geçen nisan ayında karara bağlandı. 8 sanık hakkında verilen cezalar Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi tarafından onandı. Davanın sanıklarından Mehmet Şahin, 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. 5 yıl cezaevinden yatan 2 çocuk babası Şahin, kalan 46 günlük cezasını bitirmek için geçen haziran ayında teslim oldu.
Cezasını tamamlayan Mehmet Şahin bu sabah tahliye oldu. Kendisini karşılayan 40 kadar yakını ve arkadaşları ile tek tek kucaklaşan Mehmet Şahin, daha sonra eline Filistin bayrağı aldı ve İsrail bayrağına basarak açıklama yaptı.
Kendilerinin 'uydurma bir operasyon' sonucu mahkum olduklarını öne süren Şahin, “28 Şubat’ın izleri hala durmakta. Hükümet silmeye çalışsa da içeride suçsuz günahsız yatan birçok arkadaşımız var. Salih Mirzabeyoğlu’nun tahliyesi bir adımdır. Devamının geleceğini umut ediyoruz" dedi. 
Mehmet Şahin'in konuşması sırasında sık sık tekbir getiren grupla birlikte cezaevi önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI