Arif ARSLAN/BATMAN, () - İSTANBUL Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde 2 yıl önce akciğer hastalığından yaşamını yitiren Şahin Şimşek'in ölümünde ihmalleri olduğu gerekçesiyle yargılanan ve aldıkları 7.5 ay hapis cezaları ertelenen 2 cezaevi müdürü ve doktora verilen cezaları az bulan Şimşek ailesi, avukatları aracılığıyla karara itiraz edecek.
Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde 3 Ocak 2010 tarihinde konulduğu hücrede akciğer hastalığından yaşamını yitiren Batmanlı hükümlü Şahin Şimşek'in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Cezaevi 1. Müdürü Tuncay Yıldırım, 2. Müdürü Mustafa Yiğit ve cezaevi doktoru Özgür Mede'ye, yargılandıkları İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 7.5'ar ay hapis cezası verildi, bu  cezalar da ertelendi. Mahkemenin bu karararı, Şimşet Ailesi'nin tepkisine yol açtı. Ailenin avukatı İbrahim Halil Yalçın, 3 çocuk babası Şahin Şimşek'in ölümünde ihmali olan kişilere verilen cezaların Yargıtay'a taşıyacaklarını belirterek, "Müvekilim Akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmek isterken, konulduğu hücrede hayatını kaybetmiştir. Cezaevi idaresi önce 'koğuşunda öldü' dedi, sonra da bir tutuklunun suç duyurusuyla Cumhuriyet Savcılığının açtığı soruşturmada her şey ortaya çıktı. İki yıldır süren davada bize göre adalet tecelli etmedi. Verilen kararda görevi ihmal edildiği söyleniyor. Oysa bu ihmal değil, insanlık suçudur" diye konuştu.

Avukat Yalçın, Cezaevi 1. Müdürü Tuncay Yıldırım'ın dosya sonuçlanana kadar öldüğünden davasının düştüğünü belirterek, "İnfaz koruma memurları ile diğer personel hakkında açılan diğer dava beraatle sonuçlandı. Tedavi görmesi gereken bir hükümlünün hücrede tutulması insanlık dışıdır. Özellikle cezaevinde bulunan insanların sağlığına dikkat edilmeli. İhmalkarlık nedeniyle 7 ay 15 gün cezanın da ertelenmesi benzer suçları işleyenleri özendirir. İtirazda bulunacağız. Bu davanın Yargıtay'dan döneceğine de inanıyoruz" dedi.   AA(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)