İZMİR’de, 5 yıl önce komşusunu bıçaklayan annesi Hatice Alınca’yla birlikte girdiği cezaevinde büyümek zorunda kalan 6 yaşındaki Bengisu’nun, okuması için velayeti teyzeye verildi. Ancak, 21 gün önce amcasıyla dolaşmaya çıktıktan sonra Bengisu’dan bir daha haber alınamadı. Oğlunu 7 ay önce trafik kazasına kurban veren teyze Feride Encü, "Yeğenimi hem okutacaktık, hem de benim için oğlumun tesellisi olacaktı. Babası kendilerinde olmadığını, bizim kaybettiğimizi söylüyor. Cezaevinden sonra hayatı yeni tanıyordu. Polis onu bize getirsin" dedi.
Gültepe Semti'nde oturan Hatice Alınca, 5 yıl önce tartıştıkları komşusunu bıçaklayınca tutuklandı ve o zaman 8 aylık olan Bengisu’nun da cezaevi hayatı başladı. Yargılama sonunda 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan Hatice Alınca 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bebek Bengisu, bakıma muhtaç olduğu için, annesiyle cezaevinde kalmaya devam etti.
CEZAEVİNDE BÜYÜDÜ
Bengisu, önce Buca Cezaevi’nde, yapımı tamamlanınca da Şakran Cezaevi’nde annesinin yanında büyüdü. Demir parmaklığın ardında 6 yaşına gelen Bengisu'nun velayeti, eşi Sedat Alınca'nın da onayını alan annesi Hatice Alınca tarafından, eğitiminin aksamaması için teyzesi Feride Encü'ye verildi. Geçen Temmuz ayında Bengisu, Şakran Cezaevi’ne gelen teyzeleri Feride Encü ve kardeşi Şeyma Ekin'e teslim edildi. Başka biriyle yaşadığı iddia edilen babası Sedat Alınca ise bu süreçte Bengisu'yu hiç arayıp sonmadı.
DOLAŞMAYA ÇIKTI SIR OLDU
Teyzeleriyle Buca'daki evde yaşamaya başlayan Bengisu, bir yandan okul öncesi eğitim alırken, diğer yandan, 7 ay önce trafik kazasında ölen 3.5 yaşındaki oğlu Özer Encü’yü kaybetmenin acısını yaşayan teyzesi Feride Encü’yü, yeniden hayata bağladı.
Oğlunun acısına karşı onunla ilgilenip teselli bulan Feride Encü, rahatsızlanan Bengisu Alınca’yı, 21 gün önce Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada karşılaştıkları amca Ferdi Alınca, yeğeninin tedavisinin tamamlanmasının ardından onu tekrar getirmek koşuluyla dolaştırmak istediğini söyleyip yanına aldı. Ancak Bengisu, o andan itibaren sır oldu. Feride Encü, kardeşi Şeyma Ekin ve ailelerinin aramalarına rağmen Bengisu, bulunamadı. Bengisu’nun babası Sedat Alınca ile amcaları da kendilerine telefonla ulaşan Feride Encü’ye, onun yanlarında olmadığını, nerede olduğunu da bilmediklerini, bulunması için polise başvuracaklarını söyledi. Ancak, bu görüşmenin ardından hem baba hem de amcaya da bir daha ulaşılamadı.
BENGİSU HAYATLA DAHA YENİ TANIŞTI
Sedat Alınca ile evliği süren kardeşi Hatice Alınca’nın kendilerine teslim ettiği yeğenlerinin velayet belgelerini gösteren Feride Encü, "Yeğenimi hem okutacaktık, hem de benim için oğlumun tesellisi olacaktı ama onu kaçırdılar. İyi niyetle onlara verdik. Ama bir daha getirmediler. Sonra da çıkıp bizim evimizin yakına getirip bıraktıklarını, ancak şimdi nerede olduğunu bilmedikleri yalanını söylüyorlar. Bengisu’nun velayeti bizde olduğu için polise de başvurduk. Bengisu, zaten hayatla yeni tanıştı. Cezaevinde büyüdü. Hayatı dört duvardı. Babasının yanında olduğunu düşünüyoruz. Onlarla yapamaz. Büyük acı çekiyordur şimdi. Polisin bize yardım etmesini ve biran önce bularak bize teslim etmesini istiyoruz" dedi.