Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, yerel seçimlerde muhtarlık kavgası nedeniyle tutuklu yakınlarını ziyarete gittikleri cezaevi önünde karşılaşınca tartıştığı Kadir Karacaoğlu'nu tabancayla öldüren ve yoldan geçen bir kadını yaraladığı için gözaltına alınan 77 yaşındaki mahalle muhtarı Talip Demirel, adliyeye sevk edildi.
Geçen 30 Mart'ta yapılan muhtarlık seçimleri öncesi akraba olan Karacaoğlu ve Demirel aileleri arasında Oğuzeli ilçesinin Kantara Mahallesi muhtarlığı adaylığı yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. 1 kişinin öldüğü ve 8 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından Demirel ve Karacaoğlu ailesi mensubu 4 kişi tutuklandı. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde ise Karacaoğlu ailesi aday göstermedi ve tek başına seçime giden 77 yaşındaki Talip Demirel muhtarlığı kazandı. Dün, Karacaoğlu ve Demirel ailesinin fertleri tutuklu yakınlarını ziyaret etmek için cezaevine gitti. Cezaevi önünde karşılaşan 2 aile fertleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada dövülen Kantara Mahallesi muhtarı Talip Demirel üzerindeki tabancayı ateşledi. Tabancadan çıkan kurşunlar 41 yaşındaki Kadir Karacaoğlu ile bu sırada cezaevine bir yakınını ziyarete gelen 50 yaşındaki Dursun Dursun'a isabet etti. Hastaneye götürülen yaralılardan Kadir Karacaoğlu yaşamını yitirirken, ayağından yaralanan kadının sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
Olayın ardından suç aleti tabancayla gözaltına alınan şüpheli mahalle muhtarı Talip Demirel ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Demirel, sorgulamasının tamamlanmasının ardından bugün 'Adam öldürme ve yaralama' suçundan adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI