SAMSUN'da 38 yaşındaki İbrahim Güler, akrabası olan ve E Tipi Kapalı Cezaevinde yatan gelinini ziyarete giden 40 yaşındaki Yılmaz Şahin'i otomatik av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra kaçan ve kısa süre sonra yakalanan şüpheli, "Namus için öldürdüm" dedi.
Olay bugün Gaziosmanpaşa Mahallesi E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana geldi. İddiaya Yılmaz Şahin, hırsızlık suçundan cezaevinde yatan gelini S.S.'yi ziyarete giderek nizamiye önünde beklemeye başladı. Bu sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle cezaevi önüne gelen İbrahim Güler, elindeki otomatik av tüfeğiyle üç el ateş ederek akrabası olan Yılmaz Şahin'i boyun ve göğüs kısmından ağır yaraladıktan sonra kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Yılmaz Şahin'e cezaevi önünde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra özel bir hastaneye kaldırdı. Bu arada cezaevi önünde bekleyen ve olaya tanık olan bazı vatandaşlar da sinir krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Şahin, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
'NAMUS YÜZÜNDEN'
Olay yerine gelen polis, kaçan şüpheliyi kısa süre sonra yakındaki TOKİ binaları çevresinde olayda kullandığı otomatik av tüfeğiyle birlikte yakaladı. Gözleri önünde babası öldürülen Aykut Şahin ile dedesi Mehmet Ali Şahin hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'ne getirilişi sırasında basın mensuplarının sorusu üzerine, cinayeti namus meselesi yüzünden işlediğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.