KONYA'da 45 yaşındaki Hüseyin Tarman, 10 gün önce kaçırdığı komşusu 5 çocuk annesi 34 yaşındaki Yadigar Taşdelen'i, eşini ziyaret için gittiği cezaevi önünde 11 yaşındaki çocuğunun gözü önünde tabancayla kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Daha sonra evinden eşi ve çocuğunu alıp otomobille kaçmak isteyen Tarman, polisler tarafından durdurulunca tabancayı başına dayadı. Yeniden kaçan ve özel harekat polislerinin de peşine düştüğü Tarman, nefes kesen kovalamaca sürerken kaza yaptı, ardından da ikna edilip teslim oldu.
Olay, bugün saat 11.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana geldi. Çimenlik Mahallesi Balçiçek Mahallesi'nde oturan Hüseyin Tarman, iddiaya göre aynı sokakta oturan ve eşi cezaevinde olan 5 çocuk annesi Yadigar Taşdelen'i kaçırdı. Tarman'ın elinden kurtulan Taşdelen, polise gidip şikayetçi oldu ve hakkında koruma kararı aldırdı. Taşdelen, bugün de 11 yaşındaki oğlu F.D. ile birlikte cezaevinde bulunan eşi M.T.'yi ziyarete gitti.
CEZAEVİ ÖNÜNDE KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU
Hüseyin Tarman da bu sırada cezaevinin önüne gelip önünü kestiği Yadigar Taşdelen'e, oğlunun gözleri önünde tabancayla ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunla yaralanan Yadigar Taşdelen, o halde kaçmaya çalışsa da, Hüseyin Tarman, tabancasını ateşlemeye devam etti. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yadigar Taşdelen, kanlar içinde yere yığılıp kalırken, Tarman otomobiline binip kaçtı.
Ağır yaralanan Taşdelen, kaldırıldığı Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. OLAYIN ARDINDAN EŞİ VE ÇOCUĞUNU ALIP KAÇTI
Polisin peşine düştüğü Hüseyin Tarman ise evden eşi ve çocuğunu da alıp otomobiliyle kaçtı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip de bölgede Tarman'ın bulunması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucu otomobili tespit edilen Tarman, polis tarafından durduruldu. Otomobilin içinde tabancasını başına dayayan Tarman, "Beni yakalarsanız, kendimi öldürürüm" dedi. Otomobildeki çocuk ve kadını gören polisler tedbirli davranmak isterken, Tarman, tekrar kaçmaya başladı.
İŞ MAKİNESİYLE ÖNÜ KESİLDİ
Tarman, bir süre sonda yolda eşi ve çocuğunu bırakıp kaçmayı sürdürdü. Tarman'ın önü Dudlukır Mevkii'nide iş makineleriyle kesildi. Burada yine başına tabancayı dayayan Tarman, ters yönden yeniden kaçmayı sürdürdü. Yaklaşık 5 kilometre Antalya Çevreyolu'nda kaçmayı sürdüren Tarman, direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobiliyle önce bir çöp kutusuna, ardından bir evin önündeki ağaca çarptı.
ÖZEL HAREKET EKİBİ DE DEVREDE
Otomobilini hareket ettiremeyince inip koşarak kaçmaya başlayan Tarman, karşısında Özel Harekat ekiplerini görünce yine başına tabancayı dayadı. Özel Harekat ekipleri de silahlarını Tarman'a doğrultup, teslim olmasını söyledi.
Bu sırada devreye giren Cinayet Büro Amiri Ali Akan ve komiser Ahmet Özcan'ın ikna etmesi sonucu teslim olan Tarman, etkisiz hale getirildi.
'AŞKIM İÇİN ÖLDÜRDÜM'
Gözaltına alınan Tarman'ın polise verdiği ilk ifadede, "Aşkım için öldürdüm" dediği öğrenildi. 45 dakika süren tüm bu kovalamaca sırasında polis ekiplerini yönlendiren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, olay yerinde gazetecileri yaptığı açıklamada, "Bir kadını tabancayla öldüren şahs, ekiplerin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Ekipler alan çalışması yaparak otomobili etrafını kaçamayacak şekilde önledi ve araç ağaca çarpıp durdu" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.